Kako organizirati očaravajuće gotičko vjenčanje?

goticko-vjencanje

Ako se ti i tvoj dragi želite istaknuti i svoju proslavu učiniti nezaboravnom, tada je gotičko vjenčanje pun pogodak!

Prilikom planiranja gotičkog vjenčanja, najprije odredite temu. Primjerice hoće li vaše vjenčanje biti prožeto lubanjama ili možda u vampirskom stilu. Zatim podignite prostor elegantnim detaljima, poput visokih svijećnjaka. Osim crne, možete se poigrati i tamno crvenom ili tamno ljubičastom bojom.

Od pozivnica za vjenčanje pa sve do slastica, slijede ideje za organizaciju savršenog gotičkog vjenčanja. 😊

Pozivnice za vjenčanje

Pozivnice za vjenčanje odlična su prilika da iskažete svoju razigranost i kreativnost. Gostima će sigurno biti oduševljeni kada ugledaju crnu omotnicu u kojoj će ih dočekati pozivnica u obliku tarot karte ili pak pozivnica u obliku lijesa. Na pozivnice za vjenčanje možete staviti dva kostura ili dva srca koja će predstavljati vas dvoje. Neka informacije o vjenčanju budu ispisana kaligrafijom, a omotnicu zapečatite vrućim crvenim voskom.

gotika-pozivnice-vjencanje

Izvor fotografije: etsy.com

Dekoracija vjenčanja

Odaberite mjesto za vjenčanje koje najbolje odgovara gotičkom stilu, primjerice stara katedrala ili dvorac. Razmislite i o vjenčanju na otvorenom. Proslava vjenčanja mogla bi izgledati zapanjujuće u tamnozelenoj šumi ili spilji osvjetljenoj svijećama. Viseći lusteri, kamin i visoki svijećnjaci savršeno će se uklopiti u vaše gotičko vjenčanje. Možete se poigrati i bijelim bundevama, ljubičastim kristalima te ukrasima u obliku zvijezda koje vise s grana. Saten, čipka i baršun također su dobrodošli.

Cvijeće ovdje igra bitnu ulogu. Ispunite prostor crnim i tamno ljubičastim ružama kao i tamnim zelenilom, poput paprati. Neka se u vjenčanom buketu također pronađu tamno cvijeće i zelenilo.

gotika-vjencana-dekoracija

Izvor fotografije: kateaspen.com

vjencana-dekoracija-gotika

Izvor fotografije: offbeatbride.com

Hrana i piće

Tamne salvete omotane krunicom, stolovi obloženi elegantnim gotičkim tkaninama, a na stolovima narezani nar, bordo grožđe i pehari crnog vina – zvuči savršeno, zar ne?

Večer započnite s koktelima napravljenima od absinta. Na rubove čaše stavite crvenu ili crnu sol, dok će iz njih viriti magla od suhog leda. Predjelo se može sastojati od juhe od crvenog boršča, a nakon toga poslužite odrezak na tanjuru poprskan crnim vinom.

kokteli-goticko-vjencanje

Izvor fotografije: housebeautiful.com

Vjenčana torta

A što je s vjenčanom tortom? Zamolite svog slastičara da tortu ukrasi paučinom, šišmišima ili pak kosturima. Također, možete pripremiti deserte, poput kolača od tamne čokolade na kojima će biti crveni vražji rogovi.

goticka-vjencana-torta

Izvor fotografije: kateaspen.com

Odjeća za vjenčanje

Vrijeme je za odabir vjenčanice u gotičkom stilu. Sjećaš se crne haljine kraljice Viktorije? Ona nikako ne izlazi iz mode. Međutim, i vjenčanica u nekoj drugoj, tamnoj boji može biti jednako zadivljujuća. Inspiraciju možeš potražiti u vjenčanici Dite Von Teese koja je na svoje vjenčanje odjenula haljinu s nekoliko slojeva ljubičaste svile.

vjencanica-goticki-stil

Izvor fotografije: pinterest.com

vjencanica-gotika

Izvor fotografije: offeatbride.com

Pronađi haljinu s raskošnim starinskim detaljima, kao što su korzet, volani ili dugi viseći rukavi. Kožne čizme na platformi i naušnice s lubanjama savršen su izbor.

Mladoženja može odjenuti vjenčano odijelo nadahnuto piratskom, dandy ili punk estetikom. Neka razmisli o košulji s volanima ili prsluku na kojem visi džepni sat s lančićem.  

Vjenčana šminka, manikura i frizura

Šiške i volumen u kosi. Crno sjenilo, olovka za oči i umjetne trepavice. Crveni, crni ili tamnoljubičasti ruž za usne. Crvena mat manikura. Sve to doprinijet će tvom gotičkom izgledu na vjenčanju.

Izvor naslovne fotografije: offbeatbride.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se