Vjenčanje u dvorcu – mi smo za!

Vjenčanje u dvorcu - mi smo za!

Što je princeza bez dvorca?!

Usuđujemo se reći da ne postoji mladenka koja barem jednom u životu nije zamislila vjenčanje iz bajke u kojem se u zanosnoj krinolini spušta kamenim stubištem koje vodi iz impresivnoga dvorca.

Postoji li bolje vrijeme da se tvoj san pretvori u stvarnost od dana tvojega vjenčanja? Mi smatramo da ne! Stoga smo odlučile samo za tebe izdvojiti najljepše hrvatske lokalitete.

Neće ovdje biti riječi o suvremenim građevinama koje imaju dvorac u nazivu, nego o istinskim povijesnim izdanjima koja ćete očarati svojom nestvarnom ljepotom prošlih vremena.

Dvorac Mihanović u Tuheljskim Toplicama

Dvorac Mihanović potječe iz 18. stoljeća. Ako ti njegovo ime zvuči poznato, to je zato što je nazvan prema književniku Antunu Mihanoviću, autoru naše himne, koji je u njemu živio.

Vjenčanje u dvorcu Mihanović dio je ponude Terma Tuhelj. Može se održati u parku dvorca ili u njegovim salonima.

Izvor slike: terme-tuhelj.hr

Iako se radi o baroknom dvorcu, u njemu možeš otputovati još dalje u povijest te imati srednjovjekovno vjenčanje uz sjaj baklji i vožnju kočijom .

Dvorac Frankopan u Kraljevici

Dvorac Nova Kraljevica – Frankopan dio je baštine koju su nam ostavili Zrinski i Frankopani. Smješten na ulazu u Bakarski zaljev svojom veličinom plijeni poglede znatiželjnih.

Izvor fotografije: frankopani.eu

Karakterističan izgled dvorca čine četiri ugaone kule i unutarnje dvorište okruženo arkadama u kojem možeš imati svoje vjenčanje.

Dvorac Belaj u Istri

Ladanjski dvorac Belaj danas je cijenjena vinarija. Nalazi se u istarskome mjestašcu Cerovlje, nedaleko Pazina. Predstavlja savršenu lokaciju za intimno, ali raskošno vjenčanje.

Izvor slike: castlebelaj.com

Njegova dvorana može se urediti po svačijem ukusu, a postoji i mogućnost održavanja vjenčanja na otvorenom uz zalazak sunca nad nepreglednim vinogradima.

Dvorac Martinis Marchi na Šolti

Tko kaže da ne možeš imati bajkovito vjenčanje u dalmatinskome stilu? Taj san u potpunosti će ispuniti dvorac Martinis Marchi u Maslinici na otoku Šolti.

Sagradila ga je plemićka obitelj Marchi 1708. godine. Nakon nemirnih vremena i razdoblja zapuštenosti, sada zasluženo odiše čistim luksuzom.

Izvor slike: martinis-marchi.com

Za održavanje svadbene svečanosti možeš birati između manje terase s bazenom i veličanstvenoga mediteranskoga parka koji okružuje dvorac.

Dvorac Trakošćan

Kako bismo mogle zaboraviti naš najpoznatiji dvorac koji je nastao krajem 13. stoljeća? Dvorac Trakošćan prepoznatljiv romantični izgled dobiva zahvaljujući svojim najpoznatijim gospodarima, obitelji Drašković.

Vjenčanje u Trakošćanu moguće je održati u kapelici ili na terasi dvorca. Dok se svadbena svečanost može odvijati u njegovom podnožju na livadi uz jezero.

Izvor fotografije: trakoscan.hr

Nakon našeg popisa nije teško pogoditi zašto vjenčanje u dvorcu uživa toliku popularnost. Uputi se i ti s ovih čarobnih mjesta na životno putovanje sa svojim odabranikom.

Izvor naslovne fotografije: Canva