Umjesto glamurozne vjenčanice i elegantnog vjenčanog odijela, mladenci odjenuli narodne nošnje

Umjesto glamurozne vjenčanice i elegantnog vjenčanog odijela, mladenci odjenuli narodne nošnje

U posljednjih nekoliko godina, vjenčanja su uglavnom veoma slična. Mladenke najčešće nose bijelu raskošnu vjenčanicu, a mladoženje elegantno vjenčano odijelo. No ima i onih mladenaca koji svoje vjenčanje žele ovjekovječiti u potpuno drugačijem izdanju.

Iva Brakus i Mario Marin jedan su od takvih parova koji su na svoje vjenčanje odlučili nositi narodne nošnje!

Izborom odjeće za svoje vjenčanje, mladenci oduševili apsolutno sve

Iva i Mario iz Drniša prošlog su se vikenda zavjetovali na vječnu ljubav i zajednički život u braku. Kao većina drugih mladenaca mogli su izabrati moderno svadbeno ruho no oni su se odlučili za kotul, pregaču, đilet i sve ono što čini tradicionalnu narodnu nošnju. Svojim izborom odjeće za vjenčanje tako su oduševili sve, kako uzvanike tako i javnost.

vjencanje-narodna-nosnja

Izvor fotografije: https://bit.ly/3pbCi3L

Iva je zablistala u haljini s košuljom i pregačom te crvenom seljačkom drniškom kapicom. Svoj vjenčani look upotpunila je vjenčanim buketom od čuvarkuća i jabuka. Mario pak je odjenuo đilet, pojas i kapu.

Njihova odjevna kombinacija rađena je ručno, sa mnogo ljubavi i pažnje, a sam proces izrade trajao je oko mjesec dana. Mladenci su umjesto klasičnih pozivnica za vjenčanje, odabrali pozivnice u obliku drniškog pršuta, dok je vjenčana torta također bila u duhu tradicije.

U narodnim nošnjama zablistali i drugi mladenci

Marija Barać i Franjo Levaković iz mjesta Rokovci kod Vinkovaca također su se vjenčali u narodnim nošnjama. Osim njih, narodne nošnje odjenuli su i kumovi te ostali prijatelji. Za narodne nošnje na vjenčanju odlučili su se jer su i sami članovi folklornih društava te su se na folkloru ujedno upoznali i zaljubili. Njihovo tradicionalno vjenčanje održalo se 2018. godine.

tradicionalno-vjencanje

Izvor fotografije: https://bit.ly/3mCkQ74

Pripreme za tradicionalno vjenčanje Tomislava i Antonie Antolović iz zagrebačkog Markuševca trajale su oko 9 mjeseci jer su sve detalje na nošnjama izrađivali sami! I njihovi gosti također su nosili narodne nošnje. Vjenčanje se također održalo 2018. godine.

vjencanje-tradicija

Izvor fotografije: https://bit.ly/3rfLsy7

Uz zvuke tamburice, vjenčali su se i Ankica Radovanović iz Zdubravlja i Krešo Hegolj iz Sesveta. Također oboje vole tradiciju i folklor, aktivni su članovi KUD-a pa je ideja zapravo došla sama po sebi. Njihovo vjenčanje održalo se 2017. godine.

nosnja-vjencanje

Izvor fotografije: https://bit.ly/3awP7S3

Osim spomenutih, mladenaca koji su se odlučili na tradicionalno vjenčanje ima još. Baš zato što su u manjem broju, zaista su originalni. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se