Cocktails by Sha[n]keri: Vrhunski koktel majstori s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu

Kada je u pitanju planiranje vjenčanja svakako trebaš razmisliti i o angažiranju koktel majstora. Oni će kako za mladence tako i za ostale uzvanike pripremiti osvježavajuće koktele kojima će se okrijepiti nakon živahnog plesa.

Kako bi tvoje vjenčanje imalo uistinu vrhunske koktele, savjetujemo ti da najprije pročitaš što su o izradi koktela ispričali koktel majstori, poznatiji pod imenom Cocktails by Sha[n]keri.

Zašto? Zato što im je tehnika i način izrade koktela u malom prstu, a osim toga osmislili su i vlastite koktele!

Opišite ukratko tko stoji iza naziva„Cocktails by Sha[n]keri“?

Iza Cocktails by Sha[n]keri stoji trojac s dugogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu. Dakle, Saša Novak, Zoran Lisjak te Toni Andrašec. 

Saša je već 11 godina u ugostiteljstvu, a sve je počelo nakon što se zaposlio kao konobar u lokalnom baru i završio školu za barmena u Zagrebu. Prethodnih je pet godina radio po različitim cruiserima kao glavni barmen, a trenutno radi kao trgovački putnik za veleprodaju pića.

Zoran svoje barmenske vještine „kleše“ od 15-te godine života u obiteljskom poduzeću. Ujedno je bio i jedan od prvih polaznika tečaja o pripremi i posluživanju koktela u Zagrebu.

Cocktail-By-Shankeri
Izvor fotografije: privatna arhiva Cocktails by Sha[n]keri

Toni majstorsko pak iskustvo u području ugostiteljstva broji više od 18 godina, radeći kao konobar, barmen, voditelj hotela i slično, a otkrivanje i spajanje novih koktela, long drink pića te craft ginova s pripadajućim začinima njegova su strast.

Kako je nastala ideja za pokretanjem cocktail cateringa?

Ideja je nastala sasvim slučajno u jednom lokalu nakon naše „prve“ gaže. Kako smo sva trojica radili kao barmeni u istom gradu zapravo se nismo ni toliko dobro poznavali, već smo se više znali iz viđenja. Tako smo odradili naš prvi event na kojem smo posudili doslovno sve što se dalo posuditi, od šanka pa do opreme. Nakon toga smo se upustili u raspravu gdje se zapravo i rodila ideja o cocktail cateringu.

Tada smo shvatili da se u našem kraju nitko ne bavi time na ozbiljan i profesionalan način te da bi to bilo idealno s obzirom na to da u današnje vrijeme svatovi postaju sve moderniji.

Osim na vjenčanjima, na kojim ste sve prigodama prisutni?

Često radimo za lokale diljem Lijepe naše, a prisutni smo i na raznim eventima, ovisno o tipu i ponudi lokala u koji nas zovu, privatnim proslavama, rođendanima, momačkim i djevojačkim večerima, otvaranju novih poslovnih prostora i slično.

Cocktail-By-Shankeri
Izvor fotografije: privatna arhiva Cocktails by Sha[n]keri

Kakvi se kokteli obično nalaze u vašoj ponudi i koji su ove godine posebno traženi?

Što se tiče koktela koje pravimo oni ponajviše ovise o sezoni u kojoj se nalazimo te o željama naših klijenata. Moramo priznati da su ove godine jako popularni kokteli, tj. long drink pića na bazi gina. Tako da smo najviše radili osvježavajuće koktele na bazi ruma te gina s mnoštvo svježih sastojaka poput mente, limuna, limete, crvenog grejpa. Također, kako smo kreatori međimurskih koktela u našoj se ponudi nalaze i istoimeni kokteli.

Cocktails-by-Sha[n]keri
Izvor fotografije: privatna arhiva Cocktails by Sha[n]keri

Odakle ideja za kreiranje međimurskih koktela?

Ideju za ovakvu vrstu koktela dobili smo istražujući međimurske proizvode. Naime, kako Međimurci proizvode kvalitetno pjenušavo vino, likere i rakije htjeli smo iskombinirati te proizvode s laganim tvistom, odnosno s još nekim sastojcima koje za sad nećemo otkriti. No ono što vam možemo otkriti jest to da su međimurski kokteli idealni za ljetno osvježenje i posebno ih vole ljubitelji vina.

Koji su najtraženiji kokteli za vjenčanja?

Još uvijek je najpopularniji mojito i gin tonic. Naravno, u raznim varijacijama. Također, tu je i negroni te kokteli na bazi burbona te whisky-a.

Cocktails-by-Sha[n]keri
Izvor fotografije: privatna arhiva Cocktails by Sha[n]keri

Prema vašem mišljenju, što je važno za pripremu jednog dobrog koktela?

Smatramo da su sastojci najbitniji za izradu dobrog koktela. No za vizualni dojam definitivno je važan i izbor čaše, dekoracije te led koji se može naći u raznim oblicima, veličinama i stanjima, poput suhog leda. Također, za pripremu dobrog koktela važna je i kvalitetna žestica, sokovi, začini te dobro poznavanje omjera koji se toči u određeni koktel.

Cocktails-by-Sha[n]keri
Izvor fotografije: privatna arhiva Cocktails by Sha[n]keri

Koliko je rano potrebno rezervirati vaš cocktail catering za pripremu koktela na vjenčanju?

Kako svatko od nas ima redovan posao, ako smo slobodni željenog datuma, potrebno nam je minimalno 15 dana da se organiziramo i nabavimo sve što je potrebno za jedan event. Naravno, kako bi to bio odrađeno na maksimalnom nivou.

Svim onima koji su sigurni da žele koktel majstora na nekoj proslavi preporučujemo najavu što je moguće prije. Naime, ove smo godine odradili više od 40 evenata pa smo i poprilično zauzeti.

Gdje se budući mladenci mogu predbilježiti za pripremu koktela na njihovom vjenčanju?

Mladenci nas mogu direktno kontaktirati na neki od telefonskih brojeva, putem e-maila ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Dečkima zahvaljujemo na intervjuu! Mi pak se nadamo da ćemo već gostovati na jednom od njihovih evenata i isprobati osvježavajuće koktele za prste polizati.

Izvor naslovne fotografije: privatna arhiva Cocktails by Sha[n]keri