Vjenčanje na otvorenom – da ili ne?

Ah, ima nešto romantično u vjenčanju pod vedrim nebom. Izricanje zavjeta u sumrak. Ples u dvoje pod sjajem zvijezda. Svečana večera usred očaravajućih prirodnih ljepota. A onda na scenu stupaju komarci, blato i vrućina. Odjednom se pitaš je li sve to vrijedno truda?

Koliko god privlačno zvučalo, vjenčanje na otvorenom nije jednostavno organizirati, a na kraju bez obzira na planiranje, uvijek iskrsne nešto nepredvidivo. No, nije li tako sa svim vjenčanjima?

Stoga smo odlučile izdvojiti najveće prednosti, ali i moguće poteškoće pripreme vjenčanja na otvorenom. A sve kako bi mogla odlučiti jesi li spremna upustiti se u organizaciju takvog pothvata .

Priroda najveća prednost vjenčanja na otvorenom

Pješčana plaža, dvorište tvoje obiteljske kuće, cvjetna livada uz jezero. Gdje god se tvoje vjenčanje odvija, uživanje u prirodnim bogatstvima je zagarantirano.

Budući da će se priroda pobrinuti za ukrašavanje, nećeš trebati previše razmišljati o uređenju i dekoracijama. Što znači više novca u budžetu koji će ti zasigurno trebati.

Opuštenost bez ograničenja pod vedrim nebom

Vjenčanja na otvorenom obično su puno opuštenija nego ona u zatvorenim prostorima. Prvo, planiranje neće biti toliko zahtjevno jer nećeš morati brinuti o datumima kad je svadbena sala slobodna i do koliko sati se gosti trebaju pokupiti s plesnog podija.

vjencanje-na-otvorenom

Drugo, gostima je često udobnije kad su vani. Mogu bezbrižno lutati prirodom, a djeca imaju više prostora za igru. Koliko puta si na zatvorenoj svadbi jedva čekala izaći van i udahnuti malo svježeg zraka? Eh, tu nećeš imati takvih problema .

Vrijeme najveći nedostatak vjenčanja na otvorenom

Što će drugo pokvariti vjenčanje pod vedrim nebom nego sivi oblaci koji su se također odlučili priključiti zabavi. Zato moraš imati u rukavu rezervni plan u slučaju kiše ili oluje. Taj bi plan svakako trebao uključivati dodatan par cipela koje će prkositi vodi i blatu.

Vrijeme ti na još jedan način može zakomplicirati život. Pretpostavimo da ne namjeravaš imati vjenčanje pod šatorom usred zime iako postoji i ta opcija. No, u ljetnim mjesecima će tvojim gostima svakako biti prilično vruće u malom šatoru.

S druge strane, bez ikakvog zaklona hladnoća može prodrijeti do kostiju, posebice onim gostima koji ne žele provesti čitavu noć plešući. Stoga svakako moraš promisliti o načinima grijanja ili hlađenja, što će izazvati dodatne troškove.

Uštede nema na vidiku ispod oblaka

Kad već govorimo o troškovima, s vjenčanjem na otvorenom oni se ne prestaju gomilati. Šator, grijanje, rasvjeta, toalet. Novci samo bježe iz džepa.

Bit ćemo iskrene s tobom. Vjenčanje na otvorenom nije jeftino. Ponekad čak može biti prilično skuplje nego ono u zatvorenom.

vjencanje-na-otvorenom

Ipak, neka te to ne obeshrabri. Ako doista želiš reći DA ispod sjaja zvijezda, uvjerene smo da ćeš sa svim neprilikama uspješno izaći na kraj. Uostalom, samo nebo je granica i dokle god se ne bojiš malo kiše, nema razloga za brigu!

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se