Vjenčanje na otvorenom – da ili ne?

Vjenčanje na otvorenom – da ili ne?

Ah, ima nešto romantično u vjenčanju pod vedrim nebom. Izricanje zavjeta u sumrak. Ples u dvoje pod sjajem zvijezda. Svečana večera usred očaravajućih prirodnih ljepota. A onda na scenu stupaju komarci, blato i vrućina. Odjednom se pitaš je li sve to vrijedno truda?

Koliko god privlačno zvučalo, vjenčanje na otvorenom nije jednostavno organizirati, a na kraju bez obzira na planiranje, uvijek iskrsne nešto nepredvidivo. No, nije li tako sa svim vjenčanjima?

Stoga smo odlučile izdvojiti najveće prednosti, ali i moguće poteškoće pripreme vjenčanja na otvorenom. A sve kako bi mogla odlučiti jesi li spremna upustiti se u organizaciju takvog pothvata .

Priroda najveća prednost vjenčanja na otvorenom

Pješčana plaža, dvorište tvoje obiteljske kuće, cvjetna livada uz jezero. Gdje god se tvoje vjenčanje odvija, uživanje u prirodnim bogatstvima je zagarantirano.

Budući da će se priroda pobrinuti za ukrašavanje, nećeš trebati previše razmišljati o uređenju i dekoracijama. Što znači više novca u budžetu koji će ti zasigurno trebati.

Izvor fotografije: The Edges Wedding Photography

Opuštenost bez ograničenja pod vedrim nebom

Vjenčanja na otvorenom obično su puno opuštenija nego ona u zatvorenim prostorima. Prvo, planiranje neće biti toliko zahtjevno jer nećeš morati brinuti o datumima kad je svadbena sala slobodna i do koliko sati se gosti trebaju pokupiti s plesnog podija.

Drugo, gostima je često udobnije kad su vani. Mogu bezbrižno lutati prirodom, a djeca imaju više prostora za igru. Koliko puta si na zatvorenoj svadbi jedva čekala izaći van i udahnuti malo svježeg zraka? Eh, tu nećeš imati takvih problema.

Izvor fotografije: MarryMi Wedding Photography

Vrijeme najveći nedostatak vjenčanja na otvorenom

Što će drugo pokvariti vjenčanje pod vedrim nebom nego sivi oblaci koji su se također odlučili priključiti zabavi. Zato moraš imati u rukavu rezervni plan u slučaju kiše ili oluje. Taj bi plan svakako trebao uključivati dodatan par cipela koje će prkositi vodi i blatu.

Vrijeme ti na još jedan način može zakomplicirati život. Pretpostavimo da ne namjeravaš imati vjenčanje pod šatorom usred zime iako postoji i ta opcija. No, u ljetnim mjesecima će tvojim gostima svakako biti prilično vruće u malom šatoru.

S druge strane, bez ikakvog zaklona hladnoća može prodrijeti do kostiju, posebice onim gostima koji ne žele provesti čitavu noć plešući. Stoga svakako moraš promisliti o načinima grijanja ili hlađenja, što će izazvati dodatne troškove.

Izvor fotografije: ZCreateDesign

Uštede nema na vidiku ispod oblaka

Kad već govorimo o troškovima, s vjenčanjem na otvorenom oni se ne prestaju gomilati. Šator, grijanje, rasvjeta, toalet. Novci samo bježe iz džepa.

Bit ćemo iskrene s tobom. Vjenčanje na otvorenom nije jeftino. Ponekad čak može biti prilično skuplje nego ono u zatvorenom.

Ipak, neka te to ne obeshrabri. Ako doista želiš reći DA ispod sjaja zvijezda, uvjerene smo da ćeš sa svim neprilikama uspješno izaći na kraj. Uostalom, samo nebo je granica i dokle god se ne bojiš malo kiše, nema razloga za brigu!

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se