Vjenčani buket – koju boju odabrati?

Vjenčani buket - koju boju odabrati?

Danas smo više nego odvažne u našim idejama za vjenčanja.

Uglavnom preskačemo tradiciju u kojoj mladoženja ide po mladu ili tradiciju u kojoj mladenkina obitelj mladu preda tek iz trećeg pokušaja. Uvodimo modernu glazbu, mijenjamo bijele boje svojih vjenčanica za boju šampanjca, sivu, crvenu, plavu pa i crnu…

Novih je trendova puno.

Sve te promjene pak u stopu treba pratiti buket. Zato u nastavku pišemo o raznim idejama za buket za vjenčanje.
Vjerujemo da ćeš do kraja članka dobiti viziju kakvo cvijeće i koju boju odabrati za vašu najvažniju ceremoniju u životu.

Ružičasta boja buketa

Svijetle nijanse ružičaste su odličan izbor ako ne želiš tradicionalnu bijelu.

Paše uz sve, od detalja na tortama i pozivnicama pa i do samog buketa. U toj se boji osobito ističu peonisi koji se uklapaju u svaki stil, neovisno s kojim cvijećem ih kombinirala.

Možeš odabrati i cvijet trešnje, slatki grašak, zumbule, hortenzije ili dalije. Ako pak želiš žarko ružičastu, spoji je s crvenom ili zlatnom. Ombre ružičaste boje također izgledaju odlično u buketu. Predlažemo ljiljane, ruže i gerbere.

ruzicasti-buket-vjencanje
Photo by Greg Raines on Unsplash

Plava boja buketa

Iako ti se plava boja, kada razmišljaš o buketu, vjerojatno nikako ne uklapa u sliku, ona postaje sve popularnija.

Biraju se razne nijanse, od baby plave do kraljevsko plave. Uostalom, ne trebaš se odlučiti za potpuno plavi buket, možeš nastupiti na svom vjenčanju i s kombinacijom boja. Odaberi nekoliko plavih cvjetova, primjerice hortenzija, koje ćeš dodati bijelom cvijeću i tako privući pažnju na sam buket te podići cjelokupni styling.

Hortenzije su odličan odabir jer su jeftine i prelijepo izgledaju kada se skupe zajedno u jedan buket.
U lijepo plavo cvijeće spadaju još i bodljike, različci i irisi.

plavi-buket-vjencanje
Photo by Inna Lesyk on Unsplash

Ostale popularne boje buketa

Narančaste nijanse, osobito ona koraljna izgledaju odlično kada ih se spari s nijansama kao što su žuta i crvena i mogu podići tradicionalan bijeli buket. Izvrstan izbor bili bi divlji ljiljani, a ako pak želiš ružičastu nijansu koraljne, onda se svakako odluči za ruže. Dobar odabir su i makovi, zijevalice i tulipani.

Narančasti-buket-vjencanje
Photo by Michelle Jimenez on Unsplash

Zelena boja, koju mlade često izbjegavaju, odlično izgleda u kombinaciji s neutralnim nijansama i na vjenčanjima koja se održavaju na otvorenom. Ukoliko želiš nježnije nijanse predlažemo orhideju koja izvrsno izgleda s ružičastim nijansama. Druge opcije su još hortenzije i tulipani.

zeleni-buket-vjencanje
Photo by Avonne Stalling from Pexels

Crvena boja je klasična boja koja laska svim bojama kože, lijepo izgleda i ljeti i zimi i pravi savršen kontrast između mlade u bijeloj haljini i buketa s crvenim cvijećem. Buket crvenih ruža nikada neće izaći iz mode. Kao moderniju alternativu možeš iskoristiti karanfile.

crveni-vjencani-buket
Photo by Vanessa Serpas on Unsplash

Ljubičasta boja  izgleda dobro u kombinaciji s tamno plavim i tamno zelenim nijansama te osobito dolazi do izražaja u zimskim vjenčanjima. Lavanda je najpopularnija, ne samo zbog svoje boje i mirisa, već i zato jer podsjeća na Francusku. To je čini savršenom i za rustikalna ljetna vjenčanja. Ako se baš želiš odvažiti, savjetujemo ti da umjesto lavande izabereš slatki grašak.

ljubicasta-boja-buket
Photo by Kelly Sikkema on Unsplash

Bijelo cvijeće je najjednostavniji izbor koji izgleda i miriši prelijepo u svako godišnje doba.
Za zimsko vjenčanje potrebno je dodati samo dašak svijetlo sivih nijansi, dok je za proljeće potrebno dodati malo svijetlo zelenih nijansi. Najpopularniji bijeli cvijet za bukete je dječji dah, a uz njega su najpopularniji još ljiljani, sunovrati i gardenija.

bijeli-vjencani-buket
Photo by Bob Oh on Unsplash

Znaš li pak koja je boja popularna u sjevernijim krajevima? Žuta, naravno! Kao sunce! ☀️

Žuto cvijeće popularan je izbor u proljeće jer podsjeća na buđenje prirode iz zimskog sna. Naravno, najpopularniji cvijet za bukete je suncokret. Dovoljan je i jedan, a može ih biti i više.

Kombiniraj ih s tamnim plavim i zelenim nijansama, a umjesto njega možeš još odabrati i narcise ili krizanteme.

buket-vjencanje-suncokreti
Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Izvor naslovne fotografije: Natasha Fernandez, Pexels