Svadbene dekoracije sa svijećama za sve romantičarke

vjencanje-svijece

Zaljubljena pogleda hodaš do muškarca svojih snova obasjana toplom svjetlošću treperavih svijeća. Jesmo li ti uspjele dočarati atmosferu?! 😍

Uvjerene smo da istinske romantičarke ne mogu zamisliti vjenčanje bez sjaja svijeća. Ako si i ti jedna od njih, u potpunosti te razumijemo. Svijeće stvaraju osjećaj prisnosti i povezanosti, koje postoje u svakoj vezi te se zrcale na vjenčanju.

Za izradu jednostavnih, a impresivnih dekoracija sa svijećama ne treba ti puno novaca ni truda. Pripremile smo ti nekoliko ideja koje možeš provesti u djelo na vlastitom vjenčanju.

Svijetlost svijeća neka te vodi do oltara

Imaš li crkveno vjenčanje posloži duge bijele svijeće duž puta do oltara. Za njih možeš koristiti metalne ili staklene posude ovisno o temi vjenčanja.

Ne pretjeruj u njihovom broju jer ćeš provesti sat vremena prije početka ceremonije u paljenju svijeća, a ni svećenik neće biti oduševljen. Ostavi dovoljan razmak u prolazu kako plamen slučajno ne bi uhvatio rub tvoje vjenčanice. Znalo se događati!

Svijeće uklopljene u cvjetne aranžmane na svadbenome stolu

Suptilan i nježan ugođaj na svadbenoj večeri lako ćeš postići lučicama koje vire između cvijeća i zelenila na stolovima. Ispod svijeća stavi tkaninu, ali poduzmi mjere opreza da ne izazoveš spontani požar 😯.

Raspolažeš li prostranom dvoranom s grandioznim lusterima, upotrijebi visoke svijećnjake koji će se savršeno stopiti s arhitekturom i djelovati vrlo otmjeno na stolu.

svijece

Fenjeri za vjenčanje na otvorenom

Vjenčanje uz morsku obalu, šumu ili vrt upotpunit će dekorativni fenjeri koji vise s grana drveća. Kandelabre možeš pak postaviti na ulazu u šator.

Ako ti je to preskupa investicija, odaberi velike okrugle svijeće u visokim staklenim vazama, koje će stvoriti profinjenu i nenametljivu rasvjetu.

Stepenište sa svijećama za romantične fotografije

Napokon možeš imati onu fotografiju koju si vidjela toliko puta u svim mogućim romantičnim komedijama. Muškarac očaranim pogledom prati svoju odabranicu dok se ona u zanosnoj haljini spušta niz stepenice do njegovog naručja.

Dodaj toj sceni dvije-tri svijeće na svakoj stubi okružene laticama ruža i tvoja osobna bajka će oživjeti 😊.

Iako smo se uglavnom usredotočile na bijele svijeće, koje su najprikladnije za vjenčanja, ne znači da se ne smiješ ohrabriti i koristiti raznobojne. Samo ih nemoj zaboraviti uskladiti s bojama na svadbi.