Odaberi cvijeće za vjenčanje u skladu s godišnjim dobom

Odaberi cvijeće za vjenčanje u skladu s godišnjim dobom

Zašto mladenke posebnu pažnju posvećuju izboru cvijeća za vjenčanje? Zato što cvijeće priča svoju priču, zato što se cvijeće proteže kroz najvažnije aspekte vjenčanja: vjenčani buket, dekoraciju u svadbenoj sali, u crkvi, na automobilu mladenaca, reverima… Zato što svako cvijeće ima svoje značenje, nosi određenu boju i energiju.

Savjeti zlata vrijedni

E sad, vrsta cvijeća ima zaista mnogo, a želiš li uštedjeti na cvijeću tada svakako biraj sezonsko cvijeće. Primjerice, planiraš li proljetno vjenčanje, tada biraj između vrsta cvijeća koje cvate u to vrijeme.

Nije samo ušteda razlog zbog koje bi bilo odlično birati sezonsko cvijeće. Birajući sezonsko vjenčanje možeš unijeti dašak godišnjeg doba na svoje vjenčanje. Recimo da planiraš zimsko vjenčanje, tik pred Božić. Dekoracija s božićnom zvijezdom, češerima i granama bora savršeno će se uklopiti u vjenčanje i prenijeti duh Božića.

Još jedan razlog zašto odabrati sezonsko cvijeće je taj što će takvo cvijeće biti lako dostupno. Ovo je izuzetno korisno ako planiraš sama raditi vjenčani buket pa ti nabavka željenog cvijeća neće predstavljati problem.

A sada zaviri u svijet cvijeća po sezoni i odaberi idealno za svoje vjenčanje.

Proljeće

Za proljetno vjenčanje idealni su zumbuli, narcise, hortenzije, tulipani, đurđice, jorgovani,  božuri, anemoni, ili po naški, šumarice, visibabe i zvončići. Zamisli samo vjenčani buket od tulipana ili pak hortenzija. Predivno!

vjencani-buket-tulipani
Izvor fotografije: canva

Ljeto

Ako pak se vjenčanje odražava u ljeto, onda ti preporučamo sljedeće cvijeće: suncokrete, ljiljane, karanfile, ruže, ivančice, gerbere, kale, dalije, lavandu i cvjetove maka. Među ovim cvijećem, mladenci najčešće biraju ruže, gerbere i kale. Želiš li se istaknuti i biti drugačija, tada posegni za nekim drugim cvijećem, poput ivančica ili cvjetova maka.

vjencani-buket-ivancice
Izvor fotografije: Pexels

Jesen  

Predivna jesen i njene boje. Za ovo godišnje doba idealne su krizanteme, ruže, dalije i pampas trava. Svakako za dekoraciju iskoristi i jesensko lišće, žito i ukrasne bundeve.

svadbena-buket-jesen
Izvor fotografije: Pexels

Zima

Stigli smo i do zime! U zimsko vjenčanje savršeno će se uklopiti crvene ruže, amarilis, božićne zvijezde, srebrna agacija, grane zimzelenog drveća i češeri.

svadbeni-buket-zima
Izvor fotografije: Canva

Ako se pitaš zašto nismo spomenuli orhideju, evo odgovora. Orhideja cvjeta i do nekoliko puta na godinu pa je možeš koristiti za dekoraciju u bilo koje godišnje doba.  

Eto, stigli smo do kraja! Nadamo se da smo ti olakšale odabir cvijeća za svoje vjenčanje. Uživaj u planiranju svog vjenčanja i ne dopusti da ti išta pokvari najljepši dan u životu! 😊

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se