DIY: Zimsko vjenčanje s božićnom zvijezdom

DIY: Zimsko vjenčanje s božićnom zvijezdom

Ako ste se odlučili na zimsko vjenčanje, možda niste sigurni koje cvijeće odabrati, a da znate da je svježe i nije tretirano kemikalijama kako bi uspjelo po toj hladnoći. Božićna zvijezda je odličan izbor!  Naravno, ne za bukete, ali za dekoraciju po svadbenoj sali. Malo je poznato da ona ne dolazi samo u crvenoj, nego i u bijeloj i ružičastoj boji! Od nje se daju napraviti divni ukrasi, a mi znamo i kako!

Raspored sjedenja

Ako imate zaseban stol za raspored sjedenja, treba ti nešto da on ne izgleda prazno i napušteno. Zato stavi božićne zvijezde u vaze ili teglice i okruži ploču s rasporedom sjedenja njima. Tako će dobrodošlica u salu svima biti vesela.

bozicna-zvijezda-dekoracija
Izvor fotografije: documentsanddesigns.com

Viseće dekoracije

Na komad vrpce možeš zavezati razne male stvarčice i objesiti to u svadbenu salu kao dekoraciju.

Trebat će ti dugačka i tanka vrpca, slike, male božićne zvijezde, pahuljice od papira (ipak je to zimsko vjenčanje!), božićne kuglice (po želji) i sasvim sitne grančice jelke. To sve poveži na vrpcu i u sali je veži negdje visoko, gdje neće nikome smetati, a bit će dio atmosfere .

bozicna-zvijezda-dekoracija
Izvor fotografije: weddingideasmag.com

Aranžmani s kaktusom

Kaktus je odličan zeleni dodatak tvom vjenčanju, pogotovo ako u salu želiš unijeti nešto prirode i zelenila. Donesi razne kaktuse u svim mogućim veličinama i oko njih posloži male božićne zvijezde. Tako će kaktusi postati svečaniji bez puno truda! Samo pazi gdje ih postavljaš. Neka budu u kutovima sale, negdje gdje neće nikome smetati.

bozicna-zvijezda-dekoracija
Izvor fotografije: weddingideasmag.com

Aranžman

Ako sama radiš aranžmane za stolove, božićna zvijezda će se odlično uklopiti uz grančice jelke.

Trebat će ti pladanj, božićne zvijezde različitih veličina i boja, male grančice jelke, božikovine i bilja po tvom izboru, traka za vezivanje i svijeće koje će upotpuniti ugođaj.

Na pladanj u krug složi prvo zeleno bilje i poveži ih vrpcom, ali labavo, da ne izgube cirkularni oblik. Na vrh dodaj božićne zvijezde, a aranžman okruži svijećama ili stavi jednu u sredinu.

bozicna-zvijezda-dekoracija
Izvor fotgrafije: unitedwithlove.com

Buket

Znam da smo rekle da božićna zvijezda nije za bukete, ali ako želiš biti posebna i tražiš nešto što nije uobičajeno, buket s divljom božićnom zvijezdom može biti odličan izbor za tebe. Popričaj sa svojim cvjećarima i pitaj je li moguće da sastave nešto tako neobično.

bozicna-zvijezda-dekoracija
Izvor fotografije: sticksnstems.com

Ukrasni tuljci

Ovo je super ideja ako ćete imati jelku ili bor na svadbi, odnosno, ako planirate pravo božićno vjenčanje!

Vrlo je lako za izraditi. Trebat će ti ukrasni papir po izboru, vrpca, klamerica i male božićne zvijezde. Papir zamotaš u tuljak i zatvoriš ga klamericom. Za metal možeš zavezati vrpcu, u tuljak ubaciti svoje božićne zvijezde i gotovo! Spremno za na bor.

bozicna-zvijezda-dekoracija
Izvor fotografije: weddingideasmag.com

Brini za svoje biljke

Kad kupiš božićne zvijezde, čuvaj ih kako ne bi uvenule ili se osušile prije vjenčanja. Čuvaj ih na toplom mjestu, najbolje pored radijatora, i pobrini se da u blizini ne bude otvorenih prozora ni vrata da im propuh ne bi naškodio. Svoje biljke zalijevaj samo kad vidiš da je zemlja sasvim suha.

Izvor naslovne fotografije: Canva