Proljetno vjenčanje: Da ili ne?

Proljetno vjenčanje

Sigurno si barem jednom sanjala o vjenčanju pod otvorenim nebom, negdje uz rijeku, uz pregršt šarenog cvijeća i proljetnog sunca. I tada si pomislila kako je to samo san ili tek još jedna scena iz filma.

No, što ako tvoj san može postati stvarnost? Što ako najljepša scena iz filma može postati scena iz tvog vjenčanja?

Naravno, sve je moguće kada nešto dovoljno jako želiš. Zato te u nastavku savjetujemo s konkretnim idejama za planiranje vjenčanja iz snova.

Lokacija proljetnog vjenčanja

Vjenčanje pod otvorenim nebom zvuči savršeno, zar ne?

No, za pomno isplanirano vjenčanje potreban je duži vremenski period pa ne možeš biti sigurna kakvo će biti vrijeme.  

Stoga imaj na umu da u blizini proslave vjenčanja na otvorenom bude na raspolaganju i neka dvorana ili šator, kako bi se u slučaju kiše proslava mogla nesmetano odvijati dalje.

proljetno-vjencanje-lokacija
Izvor fotografije: canva

Jelovnik proljetnog vjenčanja

Proljeće nije samo vrijeme cvjetanja cvijeća. Proljeće donosi i svježe voće i povrće!

Odabirom sezonskog voća i povrća potpuno ćeš začiniti proljetno vjenčanje. Osim što će jela biti bogata i svježa, postoji mogućnost i da uštediš nešto novaca. 

Čak i torta može biti u duhu proljeća s ukrasima od sezonskog cvijeća kao što su tratinčice, ljubičice ili neko drugo cvijeće. Izbor je zaista velik.

proljetno-vjencanje-torta
Izvor fotografije: bridalmusings.com

Vjenčanica i frizura za proljetno vjenčanje

Oduvijek želiš frizuru sa svježim proljetnim cvijećem? Tko kaže da je nemoguće?

Kosu možeš ukrasiti brojnim pletenicama u koje možeš uplesti sezonsko cvijeće, a proljetno vrijeme također može pružiti mnogo inspiracija u izboru vjenčanice. Želiš li biti originalna i drugačija mladenka, toplo ti savjetujemo kratku vjenčanicu s ili bez proljetnih uzoraka.  

vjencana-frizura
Izvor fotografije: heyweddinglady.com

Tema tvog proljetnog vjenčanja

Iako je cvijeće nekako najviše simbol proljeća, ono ne mora nužno biti i tema vjenčanja. S dragim razgovaraj o tome što oboje volite i pokušajte to ukomponirati u svoje vjenčanje.

Primjerice, ako oboje volite stripove ili ste zaluđeni nekim od serijala ili filmova. Ova jedinstvena tema i proljetni dodaci učinit će vaše vjenčanje zabavnijim za sve.

Izvor fotografije: offbeatbride.com

Dekoracija za proljetno vjenčanje

Dekoracija je zasigurno najzanimljiviji dio jer daje pregršt mogućnosti koje pruža priroda. Odaberi svoje omiljeno cvijeće i uskladi ga s paletom odabranih boja.

Što kažeš na buket omiljenog proljetnog cvijeća s papirnatim leptirićima? Zvuči neodoljivo, zar ne?

Cvijeće možeš staviti i u staklene vaze ili napraviti od njih cvjetne kugle pa čak i cvjetni zid koji može poslužiti kao vrlo zanimljiva scenografija na nastanak svadbenih fotografija.

Tu su i motivi ptica i leptira koji mogu poslužiti kao svadbena dekoracija. U krletke za ptice jednostavno stavi svijeće ili cvijeće, a papirnati leptiri mogu poslužiti i kao dekoracija na tanjurima ljudi.

proljetno-vjencanje-dekoracija
Izvor fotografije: canva

I, jesmo li te uvjerile da tvoj san o proljetnom vjenčanju može postati stvarnost?

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se