Najveći trendovi koji će obilježiti vjenčanja u 2021. godini

trendovi-vjencanja-2021

Mnogo se toga promijenilo od početka pandemije koronavirusa, posebno kada je riječ o proslavama važnih događaja u životu: rođendana, krštenja, dodjela fakultetskih diploma…

Ipak, najveći utjecaj pandemija je imala na vjenčanja. Izgled sadašnjih vjenčanja u velikoj se mjeri razlikuje od onih prije godinu ili dvije. No čak i nakon što se situacija s pandemijom stavi pod kontrolu, stručnjaci predviđaju kako će pojedine stavke vjenčanja iz 2020. postati trendovi u budućnosti.

Pa koji su to trendovi koji će obilježiti vjenčanja u 2021. godini, ali i u daljoj budućnosti, saznaj u nastavku. 😊

Mala vjenčanja

Zbog činjenice da su mladenci bili prisiljeni smanjiti liste svojih uzvanika, prethodne smo godine svjedočili brojnim manjim, intimnim vjenčanjima. Takva vjenčanja s pravom postaju trend, budući da su na dan vjenčanja prisutni samo oni ljudi do kojih vam je zaista stalo. Samim time atmosfera je opuštenija i ugodnija te se svakom uzvaniku možete posvetiti onako kako zaslužuje.

Mikro vjenčanja

Osim malih vjenčanja, veoma su popularna i mikro vjenčanja. To su uglavnom vjenčanja do 50 osoba. Budući da je riječ o zaista malom broju uzvanika, vjenčanju svjedoče uglavnom samo obitelj i najbolji prijatelji.

mikro-vjencanje

Izvor fotografije: weddingchicks.com

Vjenčanja na otvorenom

Čak i nakon što se ukinu mjere i dopuste proslave u zatvorenom prostoru, vjenčanja na otvorenom bit će i dalje poželjna. Budući da smo velik dio vremena proveli u karanteni, a mnogi čak i u izolaciji, počeli smo više cijeniti vanjski prostor.

Tako će organizacija vjenčanja u toplim mjesecima biti još traženija nego prije pandemije. U 2020. godini svjedočili smo i brojnim vjenčanjima u dvorištu pa se trend organizacije takvog vjenčanja očekuje i u bliskoj budućnosti.

Transformativna vjenčanica

Još jedan trend koji će popratiti svijet vjenčanja u 2021. godini je svakako trend transformativne odjeće. Naime, mnoge mladenke birat će vjenčanicu koja se može nositi na više načina ili onu koju će moći ponovno nositi na proslavi s većim brojem uzvanika.  

DIY vjenčana šminka i frizura

U 2020. godini mnoge su se mladenke odlučile same šminkati i praviti vjenčanu frizuru. Naravno, za vrijeme karantene to je bila i jedina opcija. No taj trend bit će sve izraženiji. Jedan od razloga je i činjenica da su često mladenke nezadovoljne šminkom i frizurom kod profesionalaca.

Neobična mjesta za vjenčanja

Vjenčanje na brodu? Zašto ne! Uz manji popis gostiju, parovi sve više razmišljaju izvan okvira sklapajući brakove na netradicionalnim mjestima.

vjencanje-brod

Izvor fotografije: insideweddings.com

Pojedinačno posluživanje jela

Iako je do nedavno švedski stol bio najpopularniji način posluživanja hrane na vjenčanju, sada će veći fokus biti na pojedinačnom posluživanju jela. Osim toga, osoblje će i dalje nositi zaštitne rukavice i maske.

Mini svadbene torte

Kako bi se gosti osjećali što sigurnije i posebnije, parovi se sve više odlučuju na posluživanje mini svadbenih torti. Umjesto rezanja velike torte, svaki će uzvanik dobiti svoju posebnu malu tortu.

mini-svadbene-torte

Izvor fotografije: marthastewartweddings.com

Raspored stolova

Iako je dosadašnja praksa bila da za istim stolom sjedi 10-12 osoba, u narednom razdoblju će broj osoba po stolu biti od 4 do 6. Na taj će se način osigurati sigurnost uzvanika.  

Eto, to su neki od trendova koji vas očekuju planirate li se vjenčati ove godine. Sretno! 😊

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se