10 neobičnih lokacija za organizaciju građanskog vjenčanja

Vjerujemo da nema osobe koja nije barem jednom sanjala o vjenčanju na plaži, uz zalazak sunca, okružena morem i najdražim ljudima.

Iako je i vjenčanje u crkvi vrlo romantično, mnogi mladenci sve češće se odlučuju na građansko vjenčanje. Jedan od glavnih razloga je upravo taj – mogućnost vjenčanja u prirodi ili na nekim drugim, njima posebnim lokacijama.

Ako ste i vi jedan od onih parova koji svoje sudbonosno „da“ želi izreći izvan crkve, pripremile smo vam nekoliko neobičnih lokacija za inspiraciju. ?

Izrecite svoje sudbonosno „da“ u vinogradu!

Ukusno vino, prekrasan krajolik i neumorni cvrkut ptičica samo su neki od razloga zašto je baš vinograd idealno mjesto za vaše vjenčanje. Bilo da planirate svoje vjenčanje u proljeće, ljeto, jesen ili zimu, s ovom lokacijom jednostavno ne možete pogriješiti.

Posebice ako imate vlastiti vinograd, vino i dovoljno mjesta za sve uzvanike. Tada zaista ne vidimo razlog zašto ne biste organizirali svoje građansko vjenčanje upravo ovdje. Ne samo da ćete uštedjeti, već će i atmosfera biti mnogo opuštenija nego u svadbenoj sali. ?

Vineyard Wedding by White Rabbit Photo Boutique 14
Izvor fotografije: bridalmusings.com

Što kažete na ideju građanskog vjenčanja u parku?

Još jedna odlična ideja za vjenčanje je park! Zamislite samo zelenilo i cvijeće oko sebe, cvrkut ptica i znatiželjne poglede usputnih prolaznika. Još ako tome dodamo neki izvor vode, poput potoka ili fontane, možemo bez problema reći kako je park savršeno mjesto za vjenčanje! ?

Intimate NYC Elopement
Izvor fotografije: greenweddingshoes.com

I vlastito dvorište može biti savršena lokacija za građansko vjenčanje!

Nekada su vjenčanja u dvorištu bila potpuno normalna stvar. Pitajte samo svoje mame ili bake. Pa zašto i vi ne bi imali takvo vjenčanje?

Imate li dovoljno veliko dvorište, ukrasite ga po vlastitim željama i osigurajte sebi i svojim uzvanicima toplu i ugodnu atmosferu. Ne moramo dodatno naglašavati koliko ćete uštedjeti, a pritom se dobro zabaviti. ?

Vjenčanje na brodu

Ako ste veliki zaljubljenici u more, onda je idealan odabir lokacije za vaše građansko vjenčanje – brod! Izrecite svoje sudbonosno „da“ uz vjetar u kosi, šum valova i miris soli. Bit će to jedinstven doživljaj i vama i uzvanicima.

Non Traditional Weddings Yahct
Izvor fotografije:

Dvorac – još jedna neobična lokacija za građansko vjenčanje

Sigurno ste potaknuti nekim filmom ili serijom i sami pomislili na vjenčanje u dvorcu. Kako i ne bi kad sama riječ zvuči bajkovito. Kad malo bolje razmislite to i nije tako nemoguće izvesti, zar ne?

Svaki dvorac poseban je na svoj način, kako izgledom tako i svojom pričom, pa će vaše vjenčanje biti ono što svi mladenci zapravo žele – bajka.

Vjenčanje u muzeju

Za one koji vole umjetnost, idealna lokacija za građansko vjenčanje je muzej! Potpuno neuobičajeno okruženje stvorit će posebne uspomene s vjenčanja kako kod vas, tako i kod vaših uzvanika. Zamislite samo fotografije koje će nastati, primjerice, u muzeju anđela. Zvuči savršeno, zar ne?

katie-kent-wedding-couple-351-s112765-0316.jpg
Izvor fotografije: BRUMLEY & WELLS

Vjenčanje u vili – zašto ne?

Još jedna odlična ideja za građansko vjenčanje je vila. Neobičan i romantičan ambijent, nerijetko okružen prekrasnom prirodom izazvat će u vama, ali i u ostalim uzvanicima toplinu oko srca.

A to će se svakako pozitivno odraziti na proslavu vjenčanja, ali i na fotografije koje će nastati. ?

Građansko vjenčanje na imanju

Imanje također pruža poseban ambijent za vjenčanje. Mir, priroda i intima savršene su karakteristike koje krase vjenčanje na imanju. Obiteljska atmosfera i predivan zalazak sunca bit će savršeni suradnici u stvaranju nezaboravnih uspomena.

Golf klub kao lokacija za građansko vjenčanje

Golf tereni karakteristični su po prekrasnim zelenim površinama, a nerijetko i takvim okruženjem. Ako ste ljubitelji prirode i golfa, to može biti dodatna motivacija za vjenčanje upravo na terenu nekog golf kluba. U slučaju da ste i sami učlanjeni u golf klub ili možda vaši prijatelji, ne vidimo razlog zašto se vaše vjenčanje ne bi održalo upravo na golf terenu. ?

PPP_GRANITE_BAY_GOLF_CLUB_SACRAMENTO_WEDDING_350.jpg
Izvor fotografije: www.paulinaperrucci.com

Tko je za salaš kao lokaciju za svoje vjenčanje?

I za kraj, još jedna neobična lokacija za vjenčanje  – salaš! Kako su salaši najčešće izdvojeni od grada i nalaze se na područjima koja su okružena isključivo poljima, ne moramo dodatno naglašavati čar vjenčanja upravo u salašu. Atmosfera u takvom okruženju ne može biti drukčija nego opuštena! ?

Eto, nadamo se da smo vas uspjele inspirirati na jedno od ovih neobičnih lokacija za vaše građansko vjenčanje i da ćete zaista uživati u svom danu. ?

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com