Koronavirus mijenja trendove: Evo kako će izgledati vjenčanja u bliskoj budućnosti

koronavirus-novi-trendovi-vjencanje

Briga i strah hoćete li moći održati svoje dugoočekivano vjenčanje bili su vam česti suputnici u posljednjih nekoliko mjeseci. Ipak, izlazak iz karantene i lagano popuštanje epidemioloških mjera učinili su vas na trenutak sretnima i uzbuđenima.

Nažalost, u posljednjih nekoliko dana raste broj novooboljelih što vam ponovo tjera strah u kosti. Iako nitko sa sigurnošću ne zna što nam donosi budućnost, ono što sigurno znamo jest da će nadolazeća vjenčanja biti drugačija od očekivanih. Kako će izgledati vjenčanja u bliskoj budućnosti te koji će to trendovi obilježiti najljepši dan u životu mladenaca, donosimo vam u nastavku.

Manje gostiju, više intimnosti

Manja i intimna vjenčanja zasigurno će postati novi vjenčani trend. Zbog ograničenog broja uzvanika koji mogu prisustvovati vjenčanju, mnogi su mladenci morali smanjiti svoje liste. Ipak, nije sve tako crno. Malo i intimno vjenčanje omogućuje vam da se svim uzvanicima posvetite dovoljno te da oni koji su mu svjedočili odu kući sretni i zadovoljni. 😊

koronavirus-trend-malo-vjencanje

Izvor: intimateweddings.com

Što je s maskama za lice i dodatnim mjerama opreza?

Želite li se vjenčati u 2020. godini, morate biti spremni prilagoditi svoja očekivanja. Pored smanjenog broja ljudi, vjerojatno ćete morati primjenjivati i sigurnosne mjere opreze, poput mjerenja tjelesne temperature, dezinficiranja ruku kao i nošenje maski. Jedan od odličnih načina kako uzvanike na vrijeme uputiti u mjere opreza jest da stvorite Facebook grupu.

Još jedan trend kojem možemo svjedočiti bit će personalizirani pokloni za uzvanike – sredstvo za dezinficiranje ruku. Kako su već mnogi navikli nositi maske i rukavice, one bi mogle postati i modni dodatak za vjenčanje.

Vjenčanje na otvorenom

Zbog ograničenog broja ljudi u zatvorenim prostorima, vjenčanja na otvorenom bit će poželjnija opcija. Na otvorenim se mjestima uzvanici mogu lakše raširiti i društveno distancirati. Osim što je to bolji izbor zbog epidemioloških mjera, mnogi će se radije zabavljati na otvorenome, posebno nakon karantene ili samoizolacije.

vanjsko-vjencanje

Izvor: marthastewartweddings.com

Švedski stol odlazi u prošlost

Švedski stol je mnogim mladencima najbolji izbor posluživanja hrane na vjenčanju. Ipak, zbog mjera opreza na neko vrijeme morat ćete mu reći zbogom. To ne znači da ćete morati promijeniti jelovnik, već razmisliti na koji način poslužiti jela. Novi trend bit će posluživanje jela za stolom.

Višestruke proslave vjenčanja 

Velik broj mladenaca odlučio se za građansko vjenčanje u vrijeme korone. Mala proslava s kumovima i obitelji slijedila je nakon ceremonije vjenčanja. Budući da mnogi od njih ipak žele proslaviti svoju ljubav s prijateljima i rodbinom, veliko su slavlje odlučili organizirati kasnije. Tako su višestruke proslave postale novi trend!

visestruke-proslave

Izvor: inspiredbythis.com

Kraće trajanje proslava vjenčanja

Budući da uzvanici moraju međusobno održavati određeni razmak, na plesnom podiju, ali i općenito, proslave vjenčanja mogle bi kraće trajati. Ipak, to mladencima omogućuje da energiju preusmjere u zadovoljstvo uzvanika. Pobrinite se da se nitko ne osjeća zapostavljeno i da pamte vaš dan vjenčanja u najboljem mogućem izdanju.

Drugačiji plesni podij

Unutar plesnog podija mogle bi se nalaziti oznake do kojih uzvanici smiju plesati, a da istovremeno održavaju razmak. Tome mogu poslužiti i visoki stolovi ili naljepnice na podu. Drugi način je da se veliki plesni podij podijeli na manje. To je super rješenje za socijalno distanciranje ljudi.

Eto, to su neke od promjena s kojima ćete se morati prilagoditi, želite li se vjenčati u bliskoj budućnosti. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se