Vjenčana šminka: Trikovi uz koje ćeš se savršeno našminkati – sama

vjencana-sminka-trikovi

Razmišljaš o ideji da se za vjenčanje našminkaš sama, no ipak pomalo sumnjaš u svoje znanje i vještine šminkanja?

Mi smo ti pripremile nekoliko savjeta koji će ti pomoći da se našminkaš jednako dobro kao što bi to učinio i profesionalni vizažist. 😊

Priprema kože lica ključna je za savršen izgled vjenčane šminke

Možda ti ovo zvuči kao neka floskula, ali to je zaista prava istina. Bez dobre pripreme kože, vjenčana šminka neće izgledati onako kao što si zamišljala.

I ne, priprema kože lice ne počinje na dan vjenčanja, već nekoliko mjeseci prije. To uključuje pravilnu prehranu, dovoljan unos vode, čišćenje i njegu kože.

Bez pravih kistova za šminkanje – ništa!

Pravilno odabrani i kvalitetni kistovi doprinose savršenom izgledu šminke na licu. Zato je vrlo važno imati sljedeće kistove: kist za nanošenje podloge, kist za nanošenje korektora, plosnati kist za sjenilo, kist za nanošenje rumenila, kosi kist za precizno nanošenje, kist za nanošenje ruža te kist za nanošenje pudera u prahu.

vjencana-sminka-kistovi

Izvor: luxiebeauty.com

Podloga za šminku omogućuje njenu dugotrajnost

Sigurne smo da već odavno znaš koliko je važna podloga za šminku. Stvaranje podloge, odnosno baze nužno je za zaglađivanje površine kože što omogućuje bolje upijanje šminke i njenu dugotrajnost. Želiš li da tvoja šminka traje do ranih jutarnjih sati, prilikom šminkanja nikako ne zaboravi na ovaj vrlo važan korak.

Znaš li kako konturirati svoje lice?

Glavni razlog zbog čega naše lice izgleda savršeno kad nas šminka profesionalni vizažist je konturiranje lica. Dobra vijest je da i ti možeš to naučiti. 😊

Najprije na lice nanesi nijansu pudera u tvojoj boji kože. Za sljedeći korak potreban ti je korektor u svjetlijoj nijansi kojeg ćeš nanijeti na područja ispod očiju, ispod jagodica, na bradu te po sredini nosa sve do čela.

Posljednji korak je nanošenje tamnijeg pudera na jagodice, obje strane nosa te na liniju tik ispod rasta kose. Jedino što ti je preostalo je lagano umasirati nanijeto u kožu lica.

Jedna boja sjenila ili više njih?

Vjerojatno si svjesna da jednom nijansom sjenila ne možeš postići sanjivi izgled na kapcima očiju. Zato je potrebno koristiti više nijansi sjenila. Za početak na cijeli kapak nanesi svjetlu nijansu sjenila, a zatim uz vanjski rub oka i trepavice nanesi tamnu. Kako bi ublažila prijelaz, posluži se nijansama sjenila koje se nalaze između spomenute svijetle i tamne nijanse.

vjencana-sminka-sjenila-za-oci

Izvor: weheartit.com

I za kraj – fiksiranje šminke

Uz kvalitetnu podlogu, za dugotrajnost šminke zaslužan je i puder u prahu. Njime također postižeš i savršen baršunasti izgled. Velikom i nježnom četkicom, laganim pokretima nanesi puder u prahu na lice. Prije samog nanošenja, istresi višak pudera s kista kako ne bi pretjerala s količinom.

Nadamo se da ćeš uspjeti ostvariti zacrtani cilj i zablistati uz vlastitu vjenčanu šminku. Sretno! 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se