Japanska princeza konačno dobila dozvolu za vjenčanje!

japanska-princeza-vjencanje

Kako 2020. godinu ne bi pamtila samo po lošim vijestima, podijelit ćemo s tobom sretne trenutke jedne mlade princeze. 28-godišnja Mako i njen zaručnik Kei Komur već nekoliko godina žele stupiti u brak. No kako njegovim venama ne teče kraljevska krv, Makin otac sve do danas nije želio odobriti vjenčanje. Dobra vijest je da njihovo vjenčanje konačno dozvoljeno!

Vjenčanje stoji na čekanju od 2017. godine

Princeza Mako odrasla je u kraljevskoj obitelji, no svoje studentske dane provela je u Edinburghu, Dublinu i Leicesteru. Tamo je živjela potpuno drukčijim životom od onog na kakav je navikla. Naravno, u tom je periodu upoznala i Keia, a njih su dvoje svoju ljubav opečatili zarukama još 2013. godine.

Kako Kei ne dolazi iz kraljevske obitelji, svoju su vezu održavali u strogoj tajnosti. Nakon što je Mako magistrirala, javno su najavili svoje vjenčanje. Bilo je to 2017. godine. No princ Fumihito tada još uvijek nije bio spreman dati svoj blagoslov. Vjenčanje je ponovo bili planirano u studenom 2018. godine, ali također neuspješno.

Budući da je japanski princ shvatio da Mako i Kei ne odustaju jedno od drugog, odlučio im je konačno dati svoj blagoslov i poštovati njihovu odluku o braku. Ipak, potrebno je prethodno ispuniti jedan uvjet. Kako saznajemo, Kei i njegova obitelj imaju neriješena financijska pitanja, a to dvor nikako ne odobrava.

Princeza Mako mora napustiti kraljevsku obitelj

Japanski carski zakon od princeze zahtijeva da napusti kraljevsku obitelj nakon što se uda za pučanina. Tako će se princeza Mako morati odreći svoje kraljevske titule.

Njezina teta Sayako posljednja je iz njihove obitelji kojoj je oduzet kraljevski status. Dogodilo se to 2005. godine kada se udala za gradskog službenika u Tokiju.

No izgleda da princezi nije važno. Nedavno je za medije izjavila kako su ona i Kei jedno drugome nezamjenjivi i da žele život provesti zajedno. Ipak, još uvijek nemaju konkretan plan za vjenčanje.  

Nadamo se da će zaručnici uskoro konačno izreći svoje „sudbonosno da“. Jedva te čekamo izvijestiti o njihovom vjenčanju! 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se