Vjenčanicu staru 125 godina nosilo je 11 generacija mladenki

Priča o obiteljskoj vjenčanici staroj 125 godina i mladenkama koje su je tijekom dosadašnjih godina nosile na svom vjenčanju, u posljednje je vrijeme preplavila internet.

Naime, ovu je vjenčanicu prvi puta odjenula Mary Lowry Warren 1895. godine, ni ne sluteći da će je nakon nje nositi 10 generacija mladenki.

Posljednji puta u vjenčanici je zablistala Abby Kingston Curtis na svom vjenčanju prije 5 godina.

Satenska haljina s puf rukavima do danas je doživjela brojne preinake

Vjenčanica u kojoj je 1895. godine zablistala Mary Lowry Warren izgledala je poput one iz bajke. Krasili su je puf rukavi, uski struk i široka suknja.

tradicija-nosenja-vjencanica
Izvor fotografije: dailymail.co.uk

No kako su se trendovi vjenčanica kroz godine mijenjali, a mladenke koje su je nosile imale različitu građu tijela, vjenčanica je bila mnogo puta podvrgnuta preinakama. Tako je s vremenom postajala sve kraća, a na pojedinim joj je područjima dodatno prišivena i čipka.

tradicija-nosenja-vjencanica
Izvor fotografije: dailymail.co.uk

Spomenimo kako je tradicija nošenja ove vjenčanice započela tek 50 godina nakon vjenčanja Mary Lowry jer se njenim kćerima tada nije nimalo sviđala.

Posljednja preinaka vjenčanice trajala je 200 sati  

Kad je prije 5 godina Abby odlučila odjenuti ovu vjenčanicu na svoje vjenčanje, iznenadila se kad ju je ugledala. Naime, bila je puna sitnih rupa i mrlja. Uz to, nije joj odgovarala ni veličina budući da je Abby visoka i vitka.

Ipak, Abby i njena majka odlučile su je dati u prave ruke na obnovu. Za to je krojačici Debori LoPresti trebalo, ni više ni manje, nego 200 sati rada! Međutim, trud se potpuno isplatio. 120 godina stara haljina ponovno je postala vjenčanica dostojna svake princeze.

vjencanica-preinaka
Izvor fotografije: dailymail.co.uk
vjencanica-preinaka
Izvor fotografije: dailymail.co.uk

Budući da su gotovo sve novine i portali tada pisali o ovoj famoznoj vjenčanici, Abby je svom budućem suprugu zabranila pristup internetu kako vjenčanicu ne bi vidio prije vjenčanja.

Na kraju Abby ipak nije odjenula vjenčanicu na ceremoniju vjenčanja, već ju je nosila samo na prijemu gostiju.

obiteljska-vjencanica-2015
Izvor fotografije: dailymail.co.uk

Da čujemo tebe, imaš li i ti obiteljsku vjenčanicu i hoćeš li je odjenuti na svoje vjenčanje? 😊

Izvor naslovne fotografije: dailymail.co.uk

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se