Ima li smisla ići na vjenčanje na kojem će biti bivša?

Vjenčanje na kojem će biti bivša

Nedavno si raskinuo s curom i rane su još svježe, a tvoji prijatelji pozvali su te na svoju svadbu. I jedan i drugi bliski ste prijatelji mladencima i ne znaš kako se ponašati? Ne brini, ima i gorih stvari.

Da ti olakšamo situaciju, princ Harry je pozvao svoje dvije bivše djevojke na svoje vjenčanje s Meghan Markle, dok je njegov brat William pozvao čak četiri bivše na vjenčanje s Kate Middleton!

Eto vidiš da tvoja situacija i nije tako strašna. Kako bi ti ovu situaciju učinili najbezazlenijom, donosimo ti tri savjeta kako možeš reagirati u navedenoj situaciji.

Bivša neka ostane bivša

Moraš imati na umu kako tvoj odnos s bivšom ne bi trebao utjecati na ovo vjenčanje. U središtu pažnje trebali bi biti mladenci, a ne tvoji odnosi. Tvoja uloga je da podržiš svoje prijatelje u njihovom važnom danu i da osobnu dramu svedeš na minimum.

Ponašaj se zrelo i diskretno u svakom trenutku vjenčanja. Ne želiš da se bilo tko, a posebno ne mladenci osjećaju neugodno na njima najposebniji dan u životu, zar ne?
Zapamti to!

Otkrij hoće li bivša biti na vjenčanju

Ako je rana još svježa i smatraš kako bi moglo doći do neželjenih situacija, možeš unaprijed saznati hoće li ona uopće doći. To možeš učiniti tako da pošalješ dobro osmišljenu poruku u kojoj je pitaš dolazi li na vjenčanje.

Ako odgovori potvrdno, pokušaj s njom dogovoriti kako ćete se ponašati. Primjerice, hoće li vam biti lakše izbjegavati se ili ćete razmijeniti pokoju riječ. Smatraš li da nije dobra ideja poslati poruku iz nekog tebi razumljivog razloga, možeš se najaviti kod prijatelja znajući da će biti prisutna i osobno je pitati ili pak saznati od njezinih prijateljica.

Ako saznaš da ne dolazi, možeš se u potpunosti opustiti.

Izvor fotografije: Freepik.com

Odluči hoćeš li prisustvovati vjenčanju

Pretpostavimo da bivša ipak dolazi na vjenčanje.
Vrijeme je da odlučiš jesi li se spreman za susret. Znaš kako kažu, najbolja osveta je pokazati da živiš dobro.

Odjeni najljepše odijelo, zaveži neku cool leptir mašnu i stavi najbolji parfem te se zabavljaj kao nikad dosad. No, ako nisi tako hrabar i ne želiš se dovesti do neželjene situacije pokušavanja popravljanja nepopravljivog, napiši popis čimbenika za i protiv odlaska na to vjenčanje.

Ako je više razloga protiv odlaska, spremi poklon i bilješku u kojoj obavještavaš mladence da ne možeš prisustvovati vjenčanju zbog rutinske, ali neizbježne operacije koju ne možeš odgoditi. 

Izvor naslovne fotografije: Canva

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se