TIE ME: Ručno rađeni modni dodaci koje obožavaju i muškarci i žene

Ručno rađene, personalizirane te unikatne leptir mašne koje jednako dobro nose kako muškarci tako i žene riječi su koje najbolje opisuju proizvode poznatog hrvatskog brenda TIE ME.

Koliko se dugo kuhala sama TIE ME priča, tko sve kupuje ove prekrasne mašne i kako ih kombinirati u svečanim prigodama otkrila nam je inspirativna vlasnica brenda Vanesa Tipura .

Kako je nastala ideja za pokretanjem TIE ME brenda?

Ideja je došla sasvim spontano, na jednom izlasku na kojem se održavala večer James Bond tematike. Naime, u jednom je trenutku na pozornicu izašla skupina djevojaka u elegantnim smokinzima i klasičnom crnom leptir mašnom. Ostavila me doslovno bez daha pa sam s prijateljicama samo kratko prokomentirala kako je leptir mašna zaista efektan modni dodatak kojeg se ne viđa često u odjevnim kombinacijama.

tie-me-masne

Kako je svaka od nas poželjela barem jednu takvu mašnu u ormaru, bilo je logično da smo nakon toga krenule u potragu za istim modnim dodatkom. No ubrzo smo shvatile da ga je jako teško nabaviti, pogotovo u boji ili uzorku po želji.

Zanimljiva nam je bila i činjenica da se radi o izvorno hrvatskom proizvodu kojeg je usprkos tome teško pronaći na našem tržištu. Zbog toga smo odlučile uzeti stvari u svoje ruke te smo krenule s postupkom učenja i izrade leptir mašni.

Nakon što su naš rad prepoznali prijatelji i profesori na fakultetu, odlučile smo otvoriti stranicu na društvenim mrežama i naš brend pedstaviti široj publici. Zapravo, sve je počelo prije 6 godina kada sam cijeli projekt pokrenula s još dvije kolegice, no danas sam ostala jedina vlasnica istoimenog brenda.

vanesa-tipura

Po čemu se TIE ME mašne razlikuju od ostalih na hrvatskom tržištu?

TIE ME mašna prepoznatljiva je na tržištu zbog zanimljivih boja i uzoraka, specifične ručne izrade proizvoda te ženskih mašni koje su, u 10 različitih modela, jedinstvene na tržištu.

tie-me-zenska-masna

U izradi istih, s timom koji mi pomaže, ne stajemo na konvencionalnim tkaninama, već posežemo za svime što nam izgleda zanimljivo i drugačije. Tako se TIE ME mašne izrađuju od kože, čipke, tila ili perja. Velika posebnost naših mašni jest i digitalni print tkanina koji nam omogućava zamišljene ideje prenijeti na tkaninu čime u konačnici nastaju autentični i unikatni proizvodi .

Unikatnost ostvarujemo i personalizacijom proizvoda u smislu uveza željenog teksta na mašnu.

unikatna-masna

Odakle crpite inspiraciju za kreiranje ovih uistinu predivnih leptir mašni?

Inspiraciju najčešće pronalazim u novim tkaninama, no isto tako obožavam pronalaziti zanimljive uzorke i izrađivati proizvode od različitih tkanina. Zato se često dogodi da velik broj mašni ne stignem fotografirati ni objaviti na stranici, već one svoje vlasnike pronađu u našem showroomu ili na raznim sajmovima na koje odlazim.

tie-me-batman

Također, inspiriraju me prijatelji kao i kupci koji imaju raznolike zahtjeve pa temeljem istih često nastaju modeli koje uvrstim u stalnu ponudu.

Kako nastaju TIE ME mašne?

Proces kreće od same narudžbe i komunikacije s kupcima kada se dogovaramo oko materijala, uzoraka, dimenzija i slično. Nakon toga slijedi nabavka materijala. Većinu materijala još uvijek nabavljamo iz inozemstva jer nažalost kod nas nema baš puno izbora.

proces-izrade-masni

Potom slijedi sama izrada. Sve mašne ručno su rađene, a kako sadrže mnogo detalja iziskuju pažljivu izradu. Ono čime se vodimo prilikom njihove izrade jest kvaliteta tako da svakoj mašni posvećujemo jednako vrijeme izrade. Nakon same izrade, mašna se pakira i šalje kupcu.

tie-me-masne

Za koje se prigodne najčešće naručuju leptir mašne?

Leptir mašne najčešće se naručuju za posebne prigode. Primjerice, kao što su vjenčanja, promocije, maturalne te kao pokloni za rođendane i krštenja. S obzirom na to da imamo mogućnost personalizacije proizvoda, leptir mašne se obično naručuju s uvezom te tako ostaju kao lijepa uspomena na posebne trenutke .

masne-za-vjencanje

Kakve mašne se obično naručuju za vjenčanja?

Za vjenčanja se najčešće naručuju klasične jednobojne leptir mašne pa su tako najpopularnije boje bordo, crna, bijela ili ivory. Mladoženje pak obično biraju jednostavnu eleganciju i svečanije tkanine.

masne-za-vjencanje

Što biste savjetovali budućim mladencima, djeverima te ostalim uzvanicima vjenčanja, na što trebaju obratiti pozornost prilikom odabira leptir mašne?

Bitno je odabrati leptir mašnu koja odgovara tipu odijela, tj. ako je odijelo jako svečano izvrsno će odgovarati sjajnija mašna, nikako jednostavna. S druge pak strane, sjajnije mašne ne pristaju jednostavnim casual odijelima. Za takve kombinacije preporučujemo satenske mašne mat sjaja.

Kakvi su Vaši planovi za budućnost?

tie-me-leptir-masna

Želja mi je proširiti asortiman, tj. proizvoditi dodatke koji su komplementarni leptir mašni. Također, u budućnosti bih voljela staviti naglasak na inozemno tržište i naš izvorno hrvatski proizvod prezentirati što većem broju ljudi.

Za kraj nam recite gdje se mogu nabaviti ove prekrasne leptir mašne?

Leptir mašne se mogu nabaviti putem društvenih mreža i web shopa. Najčešći oblik prodaje je online, putem Facebook stranice i Instagrama. Uz to, mašne se mogu pronaći u našem showroomu u Zagrebu te Ban Shopu u Radićevoj ulici. U ljetnoj pak smo sezoni prisutni u 5 dućana na obali.

Zahvaljujemo se Vanesi što nas je uvela u svijet prekrasnih leptir mašni!