10 najpoznatijih haljina s kraljevskih vjenčanja

10-najpoznatijih-haljina-s-kraljevskih-vjencanja

Ah, tko ne bi odolio tim predivnim i raskošnim haljinama s kraljevskih vjenčanja?

Toliko usklađenosti, ljepote i elegancije na jednom mjestu!

Zašto i ti ne bi obukla nešto u tom stilu i svoj najsretniji dan provela u jednoj veličanstvenoj haljini?

Da, zašto ne!

Svoju inspiraciju potraži u top 10 najpoznatijih haljina s kraljevskih vjenčanja koje smo pripremile samo za tebe!

Vjenčanica Grace Kelly 

O veličanstvenoj vjenčanici Grace Kelly, priča se još i dan danas. Naime, na njenoj vjenčanici radilo je čak 30 krojačica! Vjenčanica je bila izrađena od 300 metara belgijske čipke te 150 metara tafta, tila i svile. Ovu prekrasnu vjenčanicu boje bjelokosti dizajnirala je Helen Rose.

Image may contain Clothing Apparel Grace Kelly Human Person Fashion Robe Gown and Veil
Izvor fotografije: Mondadori via Getty Images

Vjenčanica Diane Spencer

Image may contain Clothing Apparel Human Person Officer Military Uniform Military Robe Fashion Wedding and Gown
Izvor fotografije: Anwar Hussein

Zasigurno, za jednu od najraskošnijih haljina s kraljevskih vjenčanja, glasi vjenčanica princeze Diane. Ovu vjenčanicu dugačkog šlepa čak 7 i pol metara i ušivenih bisera, kreirali su David i Elizabeth Emanuel.

Vjenčanica Sarah Armstrong Jones 

Image may contain Clothing Apparel Human Person Fashion Robe Gown Wedding Wedding Gown Suit Coat and Overcoat
Izvor fotografije: Julian Parker / UK Press via Getty Images

Za svoje vjenčanje Sarah je odabrala vjenčanicu britanskog dizajnera Jaspera Conrana. Ovom lijepom, ali jednostavnom vjenčanicom, Sarah je vrlo decentno istaknula svoju eleganciju, ali i ženstvenost .

Vjenčanica Sophie Helen Rhys-Jones 

Embed from Getty Images

Još jednu jednostavnu vjenčanicu za svoje kraljevsko vjenčanje odabrala je i Sophie Helen Rhys-Jones. Moramo priznati da joj je vjenčanica predivno pristajala, a ušivene staklene i biserne perlice posebno su naglasile naizgled običnu vjenčanicu.

Vjenčanica Kate Middleton 

Embed from Getty Images

Ova čipkasta vjenčanica V izreza glasi za jednu od najljepših vjenčanica, za čiji je dizajn zaslužna Sarah Burton. Za ovom gracioznom vjenčanicom poludjele su mnoge dame diljem svijeta.  Zato ti obavezno moramo spomenuti da je nešto jednostavniju varijantu ove popularne vjenčanice H&M uvrstio u svoju ponudu! No, naravno, vjenčanica je manje vrijednosti u odnosu na onu kraljevsku.

Vjenčanica Stéphanie de Lannoy 

Za svoje vjenčanje, belgijska vojvotkinja odabrala je strukiranu i raskošnu haljinu dizajnerice Elie Saab. Ova predivna haljina bila je ukrašena s čak 50 000 bisera. Tko bi odolio ovoj predivnoj haljini? Nas je očarala na prvi pogled!

Embed from Getty Images

Vjenčanica princeze Madeleine 

Embed from Getty Images

Kao što vidiš i sama, u veoma raskošnoj snježno bijeloj haljini na dan svog vjenčanja zablistala je i princeza Madeleine! Svoj cjelokupni kraljevski look začinila je romantičnim velom na glavi koji joj je super pristajao.

Vjenčanica Sofie Hellqvist

Embed from Getty Images

Svoje sudbonosno da, princu Carlu Philipu, Sofia je izrekla u romantičnoj vjenčanici V izreza te čipkastih rukava. Za ovu glamuroznu vjenčanicu od svile pobrinula se švedska dizajnerica Ida Sjöstedt!

Vjenčanica Meghan Markle 

Embed from Getty Images

Vojvotkinja Meghan na dan svog vjenčanja zablistala je u profinjenoj haljini od svile A kroja. Meghan se odlučila za elegantnu vjenčanicu golih ramena, dok je svoj kompletni look upotpunila veličanstvenim i dugačkim velom i tijarom. Izgledala je poput prave princeze!

Vjenčanica princeze Eugenie

Embed from Getty Images

Princeza Eugenie za svoje vjenčanje odabrala je tradicionalnu haljinu britanske modne kuće Peter Pilotto. Odlučila se za svilenu haljinu dugačkih rukava, a svoju eleganciju dodatno je naglasila dijamantnom tijarom svoje bake, kraljice Elizabete II.

I nas je očarao princezin izgled!

I što kažeš? Koji je tvoj favorit haljine s kraljevskih vjenčanja?

Ako si još uvijek neodlučna oko odabira savršene haljine, svoju inspiraciju možeš potražiti i u našim člancima: Saznaj koja vjenčanja poznatih su obilježila 2018. godinu i Vjenčanja poznatih blogerica u 2018. godini.

Izvor naslovne fotografije: Canva