5 važnih pitanja o seksu koje trebaš postaviti partneru prije braka

Sa svojim partnerom prošla si sve moguće teme o seksu i smatraš da nema više tema o kojima biste mogli raspravljati? Ili si možda sramežljiva i ne usudiš se zaroniti dublje u pitanja vezana uz seks.

Bilo kako bilo, za zdrav odnos potrebno je povjerenje od samog početka, stoga kreni odmah i upitaj svog partnera ono što te muči ili zanima. Ne riješiš li probleme prije braka, oni će te zasigurno dočekati u braku.

Sigurni smo kako ne želiš biti razočarana u braku, stoga ti donosimo 5 važnih pitanja koje trebaš postaviti svom partneru prije stupanja u brak.

1. Što je za tebe seks i koja mu je svrha?

Vrlo je važno da oboje iznesete svoje definicije seksa, ali i svrhu seksa. Svaka osoba odgajana je na drugačiji način ovisno o vjeri, životnom iskustvu i okolini. Najbolje je da svatko iznese svoje stajalište jer je to prvi korak prema postizanju dogovora i usklađivanju vaših želja u svrhu izgrađivanja sretnog braka.

2. Koliko ti je važan seks?

Zdrava veza podrazumijeva uzimanje u obzir koliko često oba partnera žele imati snošaj. Važno je i raspraviti što sam seks vama znači te ako se u tom slučaju definicije razilaze, napraviti kompromis kako bi oboje bili zadovoljni.

Jer iako ste vas dvoje individualci, brak predstavlja zajedništvo, zar ne?

3. Što ti se sviđa za vrijeme seksa?

Ovakva vrsta pitanja pomaže ti da riječima opišeš što želiš i kako se želiš osjećati. Odgovor na takva pitanja mogu biti od iznimne važnosti za produbljivanje vaše veze. Ako nisi iskrena, vaša veza neće biti onakva kakvu si sanjala. Možda će ti djelovati čudno na početku, ali ćeš se naviknuti i na taj način još više zbližiti sa svojim dragim.  

seks-pet-pitanja

4. Što trebam znati o tvojem prijašnjem seksualnom životu?

Ovaj dio razgovora može biti posebno škakljiv, no imaj na umu da nije poanta izazvati ljubomoru kod partnera.

Otvoreni razgovor pomoći će vam da smanjite prepreke u postizanju jedinstva u braku. To je prilika da riješite nesporazume koji bi kasnije mogli narušiti vaše odnose.

Nema ničega o čemu ne biste trebali razgovarati dokle god ima poštovanja jedno prema drugome.

5. Imaš li kakvih zdravstvenih poteškoća?

Upitaj svog partnera postoje li kakve zdravstvene poteškoće za koje bi trebala znati jer bi jednog dana zasigurno željeli imati djecu.

Ako sumnjate na kakav problem, potražite liječničku pomoć i otkrijte glavni uzrok problema na vrijeme, ali i zajedno dođite do rješenja.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se