Ova biljka zasluženo nosi titulu kraljice bajkovitog zimskog vjenčanja

zimsko-vjencanje-2022

Planiraš li zimsko vjenčanje, odabirom tematskog vjenčanja koje je vezano uz Božić ili pak novogodišnji party – nećeš pogriješiti.

Postoji mnogo ideja za božićno vjenčanje koje mogu pretvoriti tvoj dan u zimsku zemlju čudesa. No jedna od njih nam je posebno zapela za oko. Pronašle smo savršenu biljku koja će pridonijeti tom blagdanskom duhu i tvojem danu dodati svečani blagdanski ugođaj! Vjeruj nam, nakon što pročitaš članak poželjet ćeš zimsko vjenčanje. 

Imela – nježna biljka s jakom simbolikom 

Ništa više ne podsjeća na Božić i novogodišnje slavlje od kombinacije crvene, zelene, zlatne, kao i bijele boje. Upravo je takva i jedna od najpoznatijih zimskih biljki s poznatom tradicijom. Uz imelu se vežu mnogi običaji, među kojima je zasigurno najpoznatiji običaj ljubljenja. 

Ona je simbol ljubavi, mira i dobre volje. Najčešće ju možeš naći u suživotu na nekom stablu, a upravo taj život u paru inspiracija je za ljubav. Zato je imela čest božićni ukras domova diljem svijeta – jer poljubac ispod imele teško je odbiti. 😉

Jedna od mnogobrojnih legendi vezana je uz stari grčki običaj koji se koristio prilikom vjenčanja, ali i u vrijeme sklapanja mira među zaraćenim stranama.

Zlatno pravilo jest da kada s voljenom osobom šećete u blagdansko vrijeme i naiđete na imelu jednostavno se morate poljubiti, a poljubac predstavlja obećanje zaljubljenog para da će se vjenčati, ali i prognozu dugog i sretnog zajedničkog života. Upravo zbog toga, ona simbolizira sve ono bitno za zaljubljeni par. Mislimo da te više ne treba uvjeravati kako je ona pravi odabir za dan kada se slavi ljubav. 

imela-vjencanje
Photo by Paul Zoetemeijer on Unsplash

Imela kao inspiracija za dekor

Iako vjenčanje sredinom zime može značiti pravi izazov, iskoristi ovo godišnje doba maksimalno jer ono je već ionako čarobno i romantično. Unesi u svoj dan miris blagdana. Rustikalni drveni stol možeš ukrasiti zlatnim stazama, crvenu baršunastu vrpcu dodaj oko zlatnog pribora za jelo, a naslon stolica ukrasi crvenim ili zlatnim mašnama. Iznad stolova stavi imelu. Neka za svakim stolom vlada ljubav i veselje. 😊 Ideja ima pregršt, a u nastavku donosimo nekoliko fotografija za inspiraciju.

imela-vjencana-dekoracija
Izvor fotografije: upwalthambarns-weddings.co.uk
Izvor fotografije: bijouweddingvenues.co.uk
Izvor fotografije: pinterest.com

Kakvu vjenčanu haljinu kombinirati s imelom? 

Dodaj malo retro-vintage šarma svom zimskom izgledu uz vjenčanicu koja seže do gležnja ili jednostavnu vjenčanicu s dugim rukavima. 

Ako si jedna od onih koja voli svjetlucavo, odaberi haljinu sa svjetlucavim detaljima, primjerice s kristalićima ili nešto nježnijom varijantom – biserima koji podsjećaju na bijele bobice imele pa će se buket od imele savršeno uklopiti u tvoj zimski vjenčani outfit.Ovakvo nježnom cvijetu odgovaraju i haljine s puf-rukavima, kao i one koje podsjećaju na nježne baletne haljine. U takvim ćeš se kombinacijama sigurno osjećati poput prave princeze.

Izvor fotografije: greenweddingshoes.com

Sve je u detaljima

Kombinacija imele i božikovine izvrstan je odabir koji čini kontrast i savršeni sklad crvene koja simbolizira ljubav, zelene koja simbolizira život i bijele koja podsjeća na zimu, snijeg, nevinost i nježnost. Ako svome buketu dodaš zlatnu mašnu, vjeruj nam izgledat će fantastično.

Crtežom imele možeš ukrasiti i pozivnice. Dodaj dašak glamura zlatnim slovima ili svjetlucavim detaljima koji podsjećaju na snijeg ili zvijezde.

Njome možeš postignuti rustikalni efekt ili pak nježnu eleganciju, ovisno što želiš. Uključiš li i poneki zlatni lampion, lampice te ukrasiš svoje stolove ili prolaz do oltara svijećama, stvorit ćeš atmosferu punu romantike i čarolije.

Imelu možeš staviti na revere, ali isto tako njome možeš ukrasiti kosu, jelovnik ili kuglice kao poklon za svoje goste.

Izvor fotografije: ae-creative.com

Apsolutno volimo imelu i moramo priznati da sve ove kombinacije zbilja izgledaju bajkovito! Sviđaju li se tebi ove ideje?

Izvor naslovne fotografije: freepik.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se