Vjenčani prsteni koji bi mogli zasjati na tvom prstenjaku u 2022.

zaručničko prstenje

Trendovi u svijetu vjenčanja neprestano se mijenjaju. No jedan je detalj uvijek tu i on vjenčanje čini posebnijim.

Riječ je o vjenčanom prstenu, nakitu koji živi uzbudljivim životom. Prvo se skriva u baršunastoj kutijici, da biste ga onda svečano otkrili, predstavili svima i javno stavili na prst. Kupujete ga s nadom da ga nikada nećete skinuti, osim u trenutku kupanja ili kuhanja. U nekim se slučajevima čak prenosi, možda na sina ili kćer, ili voljenu osobu.

Stoga bi odabir vjenčanog ili zaručničkog prstena mogao biti čak i teži od odabira svadbene haljine.  

Vjenčani prsteni koji će obilježiti 2022. godinu 

Vjenčano prstenje ima posebno značenje. Ono simbolizira vjernost, odanost te ljubav, odnosno znak da su mladenci pronašli jedno drugo.

Tradicionalno prstenje jednostavno je, minimalističko i bez istaknutih detalja, jednakog dizajna i oblika za nju i za njega. No u posljednje vrijeme mladenci sve češće biraju nakit koji ima zajedničkih detalja poput debljine prstena i boje, ali opet različit i prilagođen. Sljedeće godine taj će trend prevladavati. Ipak, muški će dio populacije ostati vjeran jednostavnosti tanjeg prstena bez vidljivih detalja, a mladenke će ga zamijeniti s nešto raskošnijim modelima.

U nastavku donosimo nekoliko ideja koje vas mogu inspirirati za odabir vaših vjenčanih prstena. 🙂

Pomaknuta klasika

Pri odabiru prstena prije svega uzmi u obzir da je zlato (bilo bijelo bilo žuto) uvijek omiljeno budućim mladencima. Iako je platina otpornija, ujedno je i najskuplja (imaj na umu!), dok je srebro najmanje otporno pa ga je zbog toga potrebno pažljivije održavati da bi uvijek bilo sjajno.

Odlučite li se za graviranje, neka to bude nešto samo vaše i originalno. Inicijali, datum vjenčanja, datumi djece, citati, simbol beskonačnosti ili pak nešto što je za vas vrlo važno. Budite maštoviti.

U 2022. vrijedi „više je više“. Prevladavat će maksimalističke metode nošenja. Klasični vjenčani prsten, mlada će zamijeniti s njih nekoliko ili pak nekim egzotičnim oblikom.

Izvor fotografije: Zlatarna Celje
Izvor fotografije: Zlatarna Celje

Zaručnički i vjenčani prsten kao jedan

Nova godina, novi trendovi. Zaručnički i vjenčani prstenovi više neće biti odvojeni u 2022., iako su sigurno kupljeni u mjesecima, ili u nekim slučajevima, godinama razmaka. Mladenci će pažljivije pristupati svadbenom nakitu, kupujući tako prsten koji će se slagati i nadopunjavati s drugim – kao što su to učinili Bieberi.

Toi et moi kompozicija

Stil kompozicije toi et moi (franc. ti i ja) obožavaju i Emily Ratajkowski i Ariana Grande. On će postati popularniji tek 2022., jer mladenke traže „dijamant iz naslijeđa“ uz moderan rez. Osim toga, dijamanti postavljeni pod kutom također će postati trend

No jedno je ipak sigurno. Što god odabrali, važno je da za vas dvoje ima posebno značenje. Ipak ćete ga nositi duže vrijeme, a nadamo se i do kraja života. 

Izvor naslovne fotografije: Freepik.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se