Handmade keramika na vjenčanju? Apsolutno smo ZA!

Lijepo posuđe svaki ručak ili večeru čini još posebnijom. No želiš li da tvoje vjenčanje bude drugačije, odluči se za ručno rađeno posuđe. 

Handmade keramika može unijeti dašak topline na tvoj svečani stol. Veliki tanjuri mogu zamijeniti klasične pladnjeve, a stvoreni su za mini zalogaje. Možeš birati između onog posuđa s posebno stiliziranim detaljima, minimalističkim ukrasima ili s razigranim detaljima koji se savršeno uklapaju u tvoju temu vjenčanja.

Znamo gdje možeš pronaći najljepšu handmade keramiku!

Ne govorimo nužno o posuđu. Prekrasne vaze možeš postaviti na posebno dizajniran bar, njima možeš ukrasiti stol ili pak kutak za druženje, mogu poslužiti kao poseban poklon vašim roditeljima i kumovima, a ukrasi posebno izrađeni za vaš dan dat će poseban touch. U nastavku smo izdvojile 10 hrvatskih brendova keramike čiji su nas komadi oduševili.

Bobo Ceramics – snažan stil za drugačija vjenčanja 

Iza brenda Bobo Ceramics stoji mladi umjetnik Boris Božić koji se svojim radom trudi aktivno sudjelovati u očuvanju okoliša koji ga inspirira u njegovim djelima. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Bozic (@ceramics.by.bobo)

Krakle Keramika – nježnost i romantika

Nježna si i nepopravljiva romantičarka? Onda je pravi odabir za tebe Krakle Keramika. Riječ je o zadarskom brendu iza kojeg se kriju prijateljice i suradnice Martina Ćurković i Zdenka Vrgoč. Njihovi radovi razlikuju se neobičnim, geometrijskim dizajnom s reljefnim dodacima. Pri izradi koriste nježne, pastelne boje, a osim zdjelica, šalica i tanjura u njihovoj ponudi pronaći ćeš čak i ručno rađene lustere. Eto ideja za modernu i romantičnu rasvjetu. 😉

Lidia Boševski – povratak prirodi

Lidia svoju ljubav prema slikarstvu i keramici gaji cijeli život. Glavna su joj inspiracija za rad priroda i teksture koje u njoj pronalazi. Izrađuje razne keramičke vaze i druge vrste posuda čija je površina nevjerojatno realistična preslika teksture kore drveta, morskih stijena ili pak pijeska. Ukratko, idealno za morsko vjenčanje ili tematsko vjenčanje nadahnuto prirodom i prirodnim elementima.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lidia Boševski (@ceramic_and_nature)

Marinski Heartmades – nježna razigranost i ideja za tvoje „nešto novo“

Marinu Marinski jedna je od prvih koja je svojim drugačijim, kreativnim suđem osvojila društvene mreže, a jedan pogled na njezine radove otkrit će ti i zašto. 

Osim posuđa, izrađuje i posudice za nakit, broševe, kopče za kosu i kuglice. Stoga odaberi ukosnicu posebno oslikanu za tvoj dan i neka to bude tvoje „nešto novo“. Vjeruj nam, izgledat ćeš predivno i posebno. Ako je tvoje vjenčanje zimi, onda pokloni svojim gostima kuglicu za uspomenu.

Mala Arta – zavodljiv minimalizam

Mala Arta je zagrebački keramički studio, a u svojoj ponudi imaju posuđe i vaze neobičnog i zanimljivog oblika, ali i detalje kao što su primjerice stožasti držači za prstenje.

Dunja Ignis – posuđe koje priča priču 

Splićanka Martina Bilan bavi se izradom komada od keramike koji odišu minimalizmom i savršeno se uklapaju u suvremene ambijente. Ova umjetnica u svojim radovima spaja keramiku, vezenje, tkanje, fotografiju i alkemiju. 

Le Band – budi Alisa u zemlji čudesa

Želiš li da tvoje vjenčanje uistinu izgleda kao iz bajke, za tvoju će se želju pobrinuti kreativac Petar Banda jer njegovi radovi uistinu izgledaju kao da su izašli iz bajke Alisa u zemlji čudesa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeBand Home (@lebandhome)

Terra Ceramica – toplina ljubavi

Splićanka Tea Radić pri izradi posuđa koristi se sirovom obradom i prirodnim tonovima. Posebnu pažnju privlače šalice na kojima se nalaze zanimljivi, originalni natpisi, a njezini tanjuri zemljanih tonova svako će jelo učiniti mrvicu primamljivijim. Njene radove možeš iskoristiti kao savršen poklon za buduću kumu. 😊  

Chia cups – točkice nikad nisu izgledale bolje

Chia cups brend je bivše natjecateljice u kulinarskom showu 3, 2, 1 – kuhaj! Filipe Sorko koja izrađuje simpatične šalice i tanjuriće na točkice, a dozu elegancije dodaje im zlatna drška. Zato ako si ljubiteljica elegancije i minimalizma, ovo je pravi odabir za tebe.

Bréza Ceramics  – prirodna elegancija 

Bréza Ceramics unikatna je keramika s hrvatskim potpisom iza koje stoji umjetnica Stela Kovačić. Većina njezinog dizajna inspirirana je motivima flore i faune s primamljivim teksturama, stoga ovo posuđe možeš savršeno kombinirati sa svim biljkama, bojama i teksturama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bréza Ceramics (@brezaceramics)

Izvor naslovne fotografije: Instagram profil kraklekeramika

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se