Izabrale smo najdivnije božićne biljke za čarobno zimsko vjenčanje

Postoji nešto čarobno u zimskim vjenčanjima, a jedan od razloga sigurno su i dekoracije koje ga čine tako posebnim.

Upravo zbog pozitivne energije, zima je idealno vrijeme da svome dragome kažeš sudbonosno DA! Čarobno zimsko vjenčanje možeš postignuti uz savršeni spoj lampica, svijeća i cvijeća. A ako si u potrazi za idealnom cvjetnom inspiracijom, u nastavku pogledaj koje će božićne biljke tvoje vjenčanje učiniti nezaboravnim – bilo da one krase crkvu, gradsku vijećnicu, stol, svadbeni prostor, buket ili rever.

Božikovina

Samo ime ovoga stabla govori da je riječ o najljepšem ukrasu iz prirode za Božić, a da stvar bude još zanimljivija simbolizira prijateljstvo.

Božikovinu možeš staviti u svoj buket ili je postaviti uzduž stola zajedno s grančicama jelke ili drugoga zimzelenog stabla. Uz mirisne svijeće i lampice toplih boja, ne sumnjamo da će to biti dobitna kombinacija.

bozikovina-vjencanje
Izvor fotografije: canva

Božićna zvijezda

Danas se božićnu zvijezdu može nabaviti u raznim bojama, stoga možeš odabrati onu koja odgovara temi vjenčanja. Njezino ime otkriva da je upravo ona savršena božićna biljka za tvoje čarobno zimsko vjenčanje. Možeš ju nositi samostalno kao buket ili pak u kombinaciji sa češerima, borovim grančicama i imelom.

bozicna-zvijezda-vjencanje
Izvor fotografije: freepik

Imela

Ova biljka popularnost kao božićni ukras stekla je uglavnom na Zapadu, no simbolika ove biljke duboka je i vjeruje se da će donijeti sreću i mir svima koji prođu ispod nje. Otuda potječe običaj da se oni koji se susretnu ispod imele trebaju zagrliti, pa čak i poljubiti. Mislimo da te više ne treba uvjeravati kako je ona pravi odabir za dan kada se slavi ljubav. 😊

imela-vjencanje
Izvor fotografije: www.worldmarket.com

Zimski vrijes/ Erika

Zimski vrijes ili Erika predivna je biljka koja svojim bijelim, ružičastim ili crvenim cvjetovima tvori veličanstven kontrast sa snijegom. Erica se savršeno kombinira s ciklamom i voćnim grmljem kao i ukrasnim kupusom.

zimski-vrijes-erika
Izvor fotografije: sarahkatephoto.com

Patuljak smreka 

Patuljak smreka obično raste kao grm, a njegove bobice su zelene da bi nakon godinu dana postale plave. Stoga neka on bude tvoje „nešto plavo“. 😊

Jela

Jela je simbol blagostanja i sreće te predstavlja novi početak. Božićna biljka je to koja ima najvažniju ulogu i bez koje zimski mjeseci sigurno nemaju smisla jer njezin je zadatak da u dom unese svježu, zdravu i živu energiju.

Trebamo li još što nadodati? Na nju stavi poklone za goste ili popis gostiju, a njezinim grančicama možeš ukrasiti stol ili kutak za fotografiranje te dekorirati tortu.

jela-vjecana-dekoracija
Izvor fotografije: junebugweddings.com

Jerihonska ruža

Ova je biljka kod nas malo poznata, ali ima jaku simboliku. Riječ je o pustinjskoj biljci koja je uglavnom smežurana i smeđa. U takvom stanju može i godinama čekati na kišu, a kad je dočeka, ponovno se razvije i zazeleni. Simbolizira snagu, nadu i ponovno rađanje.

jerihonska-ruza
Izvor fotografije: bazaar-king.com

Jaglac

Na prvu možda zvuči neobično, no on je višegodišnja biljka koju posebno cijenimo zbog jesenskog, zimskog ili proljetnog cvjetanja. Raznovrsnost njegovih boja donosi dašak topline tijekom hladnih mjeseci.

jaglac-vjencanje
Photo by Sunsetoned from Pexels

Nadamo se da smo ti dale inspiraciju za zimsko vjenčanje koje će se dugo pamtiti i koje će zasigurno, odabereš li bilo koju od ovih božićnih biljaka, izgledati čarobno.

Izvor naslovne fotografije: Canva.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se