6 neugodnih situacija na vjenčanju i kako ih na miran način riješiti?

Sanjaš o savršenom vjenčanju? Želiš da sve prođe u najboljem redu, baš onako kako si zamislila?

Naravno da je to moguće. No, moraš biti spremna i na one situacije nad kojima nemaš kontrolu. Poput, problematičnih gostiju. Da, da, svašta se događa, zato smo pripremili nekoliko najčešćih neugodnih situacija s kojima se mladenci susreću, ali i savjete kako ih na miran način riješiti. 😊

Stara prijateljica ili suradnica pretpostavlja da je pozvana na vjenčanje

Srela si staru prijateljicu pa te pitala što ima novo u životu? S uzbuđenjem si joj ispričala da se bliži tvoje vjenčanje, a ona je odmah pitala za vrijeme i lokaciju kako bi i ona došla na vjenčanje. No, ti je nisi planirala pozvati na vjenčanje.

Što sada?

Reci joj kako bi voljela da je zaista tamo, ali da imaš ograničen popis gostiju. Ako želiš, možeš je pozvati na djevojačku ili pak je pozvati na večeru nakon što prođe vjenčanje.  

Prijateljica došla na vjenčanje u bijelom

Prijateljica je na vjenčanje došla u bijeloj haljini? Koliko god ti se ne sviđa njezin odabir, koliko god bi joj najradije očitala bukvicu, mi ti savjetujemo – nemoj. Jednostavno, nema potrebe da sebi, njoj i ostalim gostima kvariš ovaj poseban dan. Možda nije upućena u pravila odijevanja na svadbama ili nije pronašla nijednu drugu haljinu u kojoj bi se osjećala udobno kao u ovoj.

Prijatelj (ili prijateljica) je previše popio

Sumnjaš li da bi netko od tvojih gostiju mogao popiti previše i pokvariti ti raspoloženje, zaduži nekog od obitelji (ili konobara) da pazi na tu osobu. Možda neće uspjeti spriječiti tu osobu da popije, ali će je spriječiti da vas dovede u neugodnu situaciju. Zamoli nekog da odvede tu osobu kući kada vidi da stvar izmiče kontroli.  

Above view of happy and stylish bridegroom in suit sitting in chair and friends surrounded him which holding his cheeks and having fun during wedding preparation in barber shop
Izvor fotografije: Freepik.com

Gost bez najave dovodi pratnju

Tvoj prijatelj, prijateljica ili rođak stigao je na vjenčanje s pratnjom, bez prethodne najave? Bilo bi neugodno reći toj osobi da nije pozvana te da joj ovdje nije mjesto. Pokušaj, ako je ikako moguće, napraviti mjesto za tu osobu. Nakon što prođe vjenčanje, razgovaraj s tom osobom i reci joj da nije bilo u redu dovesti osobu sa sobom bez prethodne najave.

Netko od gostiju prekida prvi ples

Opće je poznato da je prvi ples, ples mladenke i mladoženje. U tim bi trenucima oni trebali biti u centru pažnje.

No, što ako netko od gostiju krene plesati za vrijeme prvog plesa?

Ne brini. Usredotoči se na svog dragog i jednostavno ih zanemari. To su trenuci koje ćeš pamtiti zauvijek, trenuci u kojima će nastati vaše najljepše uspomene. Ne dopusti da ti ih itko pokvari.

Groom whirls bride in the smoke dancing for the first time
Izvor fotografije: Freepik.com

Gosti na vjenčanje doveli djecu iako ste ih zamolili da to ne čine

Ako se dogodi da netko od gostiju dođe s djecom na vjenčanje, iako si tražila od njih da to ne učine, pretvori ovu neugodnu situaciju u pozitivnu! Zamoli dijete da gostima nosi revere, da ih na ulazu pozdravlja ili što već ti padne na pamet. Osim što će gostima biti simpatično, istovremeno će se i dijete dobro zabaviti. 😊

Izvor naslovne fotografije: freepik.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se