Kratki vodič za popis gostiju s kojim će i majka i svekrva biti zadovoljne

Kratki vodič za popis gostiju s kojim će i majka i svekrva biti zadovoljne

Najvjerojatnije najteži zadatak koji te čeka u planiranju vjenčanja, popis je gostiju.

Zeznuta situacija iz koje na prvi pogled nema izlaza, posebno kad želiš ispuniti svačije želje i zahtjeve.

Tu ćemo te odmah zaustaviti. Nikad ne ćeš moći svima udovoljiti pa to ni ne pokušavaj. Najvažnije je da ste ti i tvoj budući suprug zadovoljni i da su na svadbi vama najbliži, ali kako to postići?

Za broj gostiju budžet je od presudne važnosti

Sigurno ne ćeš staviti na popis 300 ljudi ako si možeš priuštiti svadbu samo za 100. Dakle bez obzira na to koga sve želiš imati na svadbi, prvo dogovori s partnerom koliko možete potrošiti.

Ako nekoga izostavite, uvijek mu/joj se možete opravdati malom svadbom.

Sva rodbina na okupu

Dobro je posjesti obje strane obitelji za jedan stol i s njima razgovarati o potencijalnim gostima. Tvoji roditelji te budući svekar i svekrva mogu predložiti određeni broj gostiju na vjenčanju, odnosno navesti koga ne biste smjeli izostaviti.

Time će se rodbina osjećati uključeno u čitav proces, a konačna odluka će pripasti tebi i tvojem zaručniku. I svi sretni!

Izvor fotografije: canva

Kako se riješiti gostiju bez grižnje savjesti

Na početku slaganja popisa navedi sve koje želiš pozvati. Tu će se naći tvoja najbolja prijateljica bez koje je svadba nezamisliva, ali i tvoj bratić u petom koljenu za kojeg tvoja majka inzistira da mora dobiti pozivnicu.

Ako se pokaže da si toliku svadbu ne možete priuštiti ili jednostavno nisi sretna s popisom, reži, precrtaj, šaraj!

Nisi nikada upoznala osobu iako ste u rodu – makni ju s popisa. Nisi razgovarala s osobom dulje od godine dana niti očekuješ da ćete razgovarati sljedećih godinu dana – makni ju s popisa.

Nemoj pozivati nekoga samo zato što si bila na njezinoj/njegovoj svadbi. Nemoj pozivati ljude koje stvarno ne želiš na svadbi, recimo bivšeg dečka iako ste u dobrim odnosima. Ne želiš djecu na svadbi, nema problema. Zapamti, tvoj je dan, okruži se ljudima koje voliš.

Kreiraj sustav koji će te usrećiti

Kad je popis cjelovit i pozivnice poslane, vrijeme je da oživi tvoja kreativna strana. Napravi sustav sa svim pozvanim gostima na kojem ćeš bilježiti tko je potvrdio dolazak, tko još uvijek nije siguran, a tko definitivno neće doći.

Poigraj se bojama, crtama i oblicima online ili na dobrom starom papiru. Tako ćeš uvijek imati sve pod kontrolom. I nema impulzivnog dodavanja novih imena na popis. Time si samo stvaraš nepotrebne brige i neprilike.

Izvor naslovne fotografije: Canva