Svadbeni kutak za djecu na vjenčanju – da ili ne?

Svadbeni kutak za djecu na vjenčanju – da ili ne?

Neizbježna je činjenica da djeca dolaze na tvoju svadbu? Imaš puno prijatelja i članova obitelji, koji ti nikada ne bi oprostili da ne mogu svoje male anđele povesti sa sobom. No, hoće li se djeca uistinu ponašati kao anđeli ili će izazvati potpuni kaos na najvažnijem danu tvojega života?

Svi znamo kakva su dječica, posebice u ranoj dobi. Kako ne bi tvoju svadbenu dvoranu pretvorila u veliko igralište, razmišljaš o tome da pripremiš maleni kutak samo za njih. Dopusti da te uvjerimo kako je to odlična opcija gotovo bez mane.

Prednosti i nedostaci svadbenoga kutka za djecu

Čini ti se da svadbeni kutak za djecu na tvojem vjenčanju zahtijeva puno posla? Vjeruj nam da će situacija biti puno gora s mnogo djece koja trče uokolo bez ikakve zanimacije.

Što se pak posla tiče, iskoristi ono što ti je na raspolaganju, igračke i igre, te nabavi osnovne materijale.

Naravno, ako je u pitanju dvoje-troje djece, s njima će biti lako izaći na kraj, ali dolazi li ih dvadesetak, svadbeni je kutak jedino rješenje.

Brinu li te troškovi, odmah ćemo napomenuti da kutak za djecu može ispasti prilično jeftin. Samo prekriži s popisa kupovanje dvorca na napuhavanje, unajmljivanje klauna i plaćanje dadilje.

Kad je odluka pala na organiziranje svadbenoga kutka za mališane, imaj na umu da moraš pripremiti dovoljno raznovrsnoga sadržaja za djecu različitoga uzrasta. Djeci od četiri godine sigurno neće biti zanimljivo isto što i djeci od deset godina.

No, neka ti to ne zadaje glavobolju. Evo nekoliko ideja.

Svadbeni kutak za djecu nižeg uzrasta

Pripremi jedan manji stolić i stolice. Mala djeca vole biti uposlena rukama pa ne bi bilo loše složiti im bojice i bojanke. Možeš ispisati motive koji odgovaraju vjenčanju, recimo svadbenu tortu ili crkvu, koje će mališani rado bojati.

SONY DSC
Izvor fotografije: Dimples and Tangles

S plastelinom i glinamolom ne možeš pogriješiti. Uz njih na stol stavi slikovne upute kako napraviti životinjice, hranu ili ukrase.

how-to-plan-a-kid-friendly-wedding!
Izvor fotografije: Facibeni Photography

Tu su još neizostavni baloni od sapunice koju možeš sama napraviti od tekućeg deterdženta za pranje suđa.

Izvor fotografije: lifewithmar.com

Svadbeni kutak za djecu višeg uzrasta

Za malo stariju djecu pripremi veći stol ispunjen društvenim igrama i slagalicama. Možeš izraditi puzzle od obiteljskih fotografija koje će djecu sigurno zaintrigirati jer će možda na njima prepoznati svoje roditelje ili baku i djeda.

Pripremi nekoliko knjiga i dječje vreće za sjedanje za koje ti garantiramo da će biti veliki hit.

Izvor fotografije: Love Katie + Sarah

Ako imaš na raspolaganju hotel, rezerviraj jednu sobu samo za djecu. U njoj će moći pogledati film ili odspavati kad se umore.

Bez obzira veseliš li se malim gostima ili se pomalo groziš dodatne obveze, znaj da će djeca definitivno unijeti puno radosti, vedrine i dražesnosti tvojem vjenčanju. Budi sigurna da će njihove vesele priče i simpatične anegdote biti još dugo prepričavane.

Izvor naslovne fotografije: Canva