Pravila odijevanja na svadbama

Pravila odijevanja na svadbama

Kada su svadbe u pitanju parovi uglavnom biraju datume u proljetnim i ljetnim terminima pa možemo reći da se sezona vjenčanja opasno zakotrljala. 

Zamisli da se baš ti nalaziš u ulozi vjenčane kume, sestre, susjede ili tete i ne znaš kakav kroj, a kamoli nijansu haljine odabrati.

Kako ipak ne bi pretjerala s „ludim“ modnim kombinacijama koje ti se moraju po glavu, škicni na provjerena pravila odijevanja.

Vjeruj nam, s njima nećeš pogriješiti .

Koje boje izbjegavati na svadbama

Opće je poznato da je bijela haljina rezervirana samo za mladenke, stoga na vjenčanju nitko ne bi trebao nositi bijelo osim, naravno, same mlade.

Nije pristojno, a ni lijepo odjenuti bijelo i tim odabirom zasjeniti mladenku. Ipak je to njen dan i ona mora biti glavna zvijezda večeri. Ti ćeš već imati prilike zasjati u bijelom nekom drugom prilikom ili na dan svog vjenčanja.

S druge strane, ovo nepisano pravilo ne vrijedi kada su mladenkine želje nešto drugačije. Primjerice, bijela boja je dozvoljena izrazi li mladenka želju da njezine prijateljice ili djeveruše odjenu istu nijansu.

Iako se haljine u crnim bojama smatraju elegantnima, ta boja istovremeno je povezana s tugom i žalovanjem. Ako si već pripremila predivnu crnu haljinu, obogati ju cipelama te modnim dodatcima u drugoj boji. Izgledat će veselije!

Zapravo, za vjenčanje je poželjno odabrati haljine veselih boja, no nemoj pretjerati s intenzivnim nijansama. Žarke boje jednostavno mogu iskakati s fotografija.

pravila-odijevanja-na-vjencanju

Kakve odjevne kombinacije izbjegavati na svadbama

Ako se najbolje osjećaš u ležernoj odjevnoj kombinaciji, zaboravi ju za ovu priliku. Trapericama i kariranim košuljama jednostavno nije mjesto na svadbi.

Vjenčanje je jedna svečana prilika, stoga biraj kreacije u skladu s time, a vulgarna, pripijena i uska izdanja ostavi za neku drugu prigodu. Što se tiče dužine haljine, za crkvenu ceremoniju, a i za svadbeno slavlje primjereno je odabrati dužinu haljine iznad koljena. Dakle, zaboravi na kratke haljinice jer one u trenutku živahnog plesa mogu otkriti previše, a to ne želiš.

pravila-odijevanja-na-vjencanju

Prije odlaska u crkvu pokrij otvorene dijelove tijela, poput dekoltea, leđa ili ramena. Crkva je ipak sveto mjesto koje treba poštovati. Ako si već odabrala predivnu haljinu otvorenih leđa samo preko nje prebaci lagani šal ili vesticu koju kasnije možeš lako skinutu.

Za neformalno vjenčanje, primjerice za vjenčanje u prirodi, razmisli o odabiru ležerne maxi haljine koju možeš kombinirati s balerinkama ili ravnim sandalama. One će se savršeno uklopiti u sam ambijent.

U svakom slučaju, biraj elegantnu i decentnu odjeću, slušaj naša pravila odijevanja i nećeš pogriješiti .

Izvor naslovne fotografije: Canva