Savjeti za mladenke: Koju vrstu cipela odabrati za vjenčanje?

cipele-vjencanje

Nakon na desetke isprobanih vjenčanica, konačno si pronašla „onu pravu“ i brže-bolje krenula u potragu za savršenim parom cipela za vjenčanje.

No prije nego se baciš na ovaj nimalo lak zadatak, savjetujemo ti da promisliš koja vrsta cipela je idealna za tebe. Ne možeš li se odlučiti sama, pročitaj u nastavku nekoliko naših savjeta. 😊

Cipele s visokom petom

Cipele s visokom petom naglašavaju ženstvenost i eleganciju što ih čini toliko poželjnima kod pripadnica ljepšeg spola. Ako si tip osobe koja često nosi cipele s visokom potpeticom, tada ćeš ih zasigurno poželjeti nositi i na dan svog vjenčanja.

Smatraš li da bez problema možeš izdržati cijeli dan i noć u cipelama s visokom petom, jedan od izbora može biti stiletto cipela. Ovakva vrsta cipela karakteristična je po tankoj potpetici visine od 10-12 centimetara i savršeno pristaje kako na dugu tako i na kratku vjenčanicu.  

cipele-visoka-peta

Izvor: fabmood.com

U slučaju da ipak nisi vješta u takvim cipelama, bojiš se mogućih ozljeda ili bolnih nogu, u obzir dolaze  cipele s debelom petom te cipele s punom potpeticom. Osim što izgledaju prilično elegantno, bit će ti mnogo udobnije boraviti u njima.

Cipele s niskom petom

I cipele do 5 centimetara mogu izgledati vrlo lijepo. Ako je tvoja bolja polovica samo nekoliko centimetara viša od tebe, tada su cipele s niskom potpeticom idealan izbor za tebe. Prednost takvih cipela je udobnost, a pristaju uz sve vrste vjenčanica.

cipele-niska-peta

Izvor: kaileep.com

Ovisno o godišnjem dobu, možeš birati zatvorene ili otvorene cipele s visokom ili niskom petom.

Sandale ili balerinke

U slučaju da ste ti i tvoj dragi jednake visine ili jednostavno ne voliš cipele s visokom petom, tada su sandale ili balerinke ono što ti treba.

I ne, ne ćeš u njima izgledati manje ljepše ili glamuroznije. Danas postoji velik izbor balerinki i sandala koje će ti omogućiti da na svom vjenčanju zablistaš u svom punom sjaju. Balerinke možeš nositi u bilo koje godišnje doba, dok su sandale idealan izbor za vjenčanje u toplijem dijelu godine. Sandale su odličan izbor i za vjenčanje na plaži.

Održava li se tvoje vjenčanje pod otvorenim nebom, u balerinkama i sandalama nećeš zapinjati na neravnim površinama.

sandale-vjencanje

Izvor: etsy.com

Tenisice

U posljednje vrijeme in su tenisice na vjenčanju, posebice one personalizirane. Mnoge mladenke biraju ih nositi i tijekom ceremonije vjenčanja. Osim što ćeš biti potpuno opuštena i raspoložena za ples do ranih jutarnjih sati, stvorit ćeš i neprocjenjive vjenčane uspomene.  

tenisice-vjencanje

Izvor: noivaansiosa.com.br

P.S. Na dan svog vjenčanja možeš kombinirati i nekoliko vrsta cipela. Primjerice, cipele s visokom ili niskom potpeticom za vrijeme ceremonije, a sandale, balerinke ili tenisice za vrijeme proslave vjenčanja. Ili pak za vrijeme ceremonije cipele s visokom potpeticom, a kasnije cipele s niskom potpeticom.

Što god odabrala, imaj na umu da ćeš se svog dana vjenčanja najviše sjećati po tome kako si se osjećala pa izbor cipela za vjenčanje prilagodi tome. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se