Argumenti za i protiv vjenčanja pod vedrim nebom

Argumenti za i protiv vjenčanja pod vedrim nebom

Nisi sigurna želiš li se vjenčati pod vedrim nebom ili u svadbenoj sali? Eh, puno je toga što trebaš razmotriti kako bi donijela najbolju moguću odluku. Ovo su neki od najvažnijih faktora koji će ti pomoći pri planiranju svadbe iz snova na idealnoj lokaciji.

Prednosti vjenčanja pod vedrim nebom

Lijepo vrijeme

Ako planiraš svadbu u vrućem razdoblju, mogućnost sunca je jedna od velikih prednosti vanjskoga vjenčanja. Ima li što romantičnije od sunca koje vas obasjava dok izgovarate zavjete? Nema!

Predivna priroda

Fotografije u prirodi izgledat će savršeno, a sunce će se pobrinuti za bajkovito prirodno osvjetljenje. Zamisli samo sebe i svog dragog kako uživate u zalasku sunca s čašom šampanjca, odjeveni u vašu najsvečaniju odjeću. Takav prizor će izgledati predivno uokviren u vašoj dnevnoj sobi .

Prostor za sve

Vanjsko vjenčanje znači da ćete imati mjesta za sve goste, a pogotovo za djecu koja vole trčati i igrati se. Ovako neće biti ograničeni samo na jedan kutak u sali, nego će se zabavljati koliko god im srce poželi. Vanjska vjenčanja omogućavaju i kućnim ljubimcima sudjelovanje na proslavi, naravno, ako se ne boje buke i gužve.

Također, vjenčanja pod vedrim nebom obično nemaju ograničen broj sjedenja pa ne morate prilagođavati svoj popis uzvanika niti se bojati da će sala biti pretjerano popunjena.

Dekor

outdoor wedding inspiration.jpg
Izvor fotografije: www.temibakes.com

Ako si jedna od onih djevojaka koje nemaju vremena ni živaca za dekoracije, vjenčanje vani oslobodit će te takve muke jer će čarobna priroda osigurati predivnu pozadinu tvojoj odabranoj svadbenoj lokaciji. Ti se pobrini samo za neke ukrase na stolovima i poklone za svatove!

Mane vjenčanja pod vedrim nebom

Loše vrijeme

Sunce je možda savršena pratnja zavjetima, ali problem je što ne možeš znati hoće li dan biti lijep, pogotovo mjesecima unaprijed kada se morate odlučiti za lokaciju. Proljeće i jesen nose veliku mogućnost kiše, a ljeto je u Hrvatskoj, znaš i sama, izuzetno sparno i vruće pa je najugodnije da svadba počne tek predvečer kad vrućina malo popusti.

Popunjenost

Ljetna sezona je vrlo popularno doba za vjenčanja pa će mnoge lokacije biti popunjene puno prije vremena. Zato ne odugovlači, nego odmah počni tražiti i obilaziti mjesta koja ti se svide!

Izvor fotografije: www.vincenzodascanio.it

Restrikcije

Neki javni prostori mogu imati određene restrikcije što se tiče buke, velikih okupljanja, alkohola i slično. Zato je važno da provjeriš zakone prije nego se odlučiš za neku lokaciju.

Cijena

Vanjsko bi vjenčanje moglo biti malo skuplje baš zbog toga što se održava u ljetnoj sezoni, pogotovo na obalnim područjima. Zato je važno da na vrijeme zoveš i o svemu se informiraš.

Jedna od opcija koju također možete razmotriti jest da održite ceremoniju na otvorenom, a večeru u sali pa se automatski ne morate brinuti oko lošeg vremena jer se u svakom trenutku imate gdje skloniti. Tako ste si osigurali najbolje od oba svijeta – prirodu, osvjetljenje i divne slike, ali i sigurnost, mir i suhe stolice!

Izvor naslovne fotografije: Canva