Shuz: Tenisice za vjenčanje koje pričaju vašu priču

shuz-cipele-vjencanje

Predstavljamo vam inženjerku tekstilne tehnologije Ljudmilu Pribilović i ekonomisticu Maju Žirovčić, vlasnice brenda Shuz koji ove godine slavi svoj 10. rođendan! Ove su kreativke svoje dugogodišnje prijateljstvo ojačale poslovnom suradnjom kroz izradu ručno oslikanih personaliziranih tenisica za vjenčanje.

Iako su na početku u ponudi imale samo tenisice za vjenčanje, danas možete pronaći još nekoliko kreativnih proizvoda o kojima će više riječi biti u nastavku razgovora. 😊

Princeza: Kako ste vas dvije krenule u sve ovo, a zatim se našle u poduzetničkim vodama?

Shuz: Sve je počelo od oslikavanja vlastitih tenisica i tenisica naših bližnjih. S vremenom smo shvatile da naša ideja ima potencijala za nešto više od samog hobija. Očito smo bile u pravu jer je deset godina rada iza nas. Shuz je nastao kao rezultat naše ljubavi prema kreativnom izražavanju i velikoj želji da stalno nešto izrađujemo, crtamo, oslikavamo. Svojom pojavom na hrvatskom tržištu pokrenule smo trend ručnog oslikavanja platnenih tenisica kao i cijeli trend nošenja tenisica na vjenčanju.

Princeza: Ukratko nam opišite kako izgleda proces izrade Shuz tenisica za vjenčanje. Naručuju li klijentice Shuz tenisice i za druge prigode?

Shuz: Tenisice je moguće u potpunosti personalizirati. Svake godine radimo kolekcije prema našem dizajnu, ali one su samo predložak modela koje klijentice mogu naručiti. Gotovi svi modeli još se prema dogovoru dorađuju i prilagođavaju njihovim željama. Budući da svaki model tenisica ima određene izmjene u dizajnu, s pravom možemo reći kako je svaki od njih unikat. To su većinom modeli koji imaju aplicirane delikatne tekstilne materijale – čipku, saten, svilu i perlice.

Najtraženiji modeli tenisica su oni za vjenčanja, dok sve više klijentica Shuzice naručuje i za rođendane, djevojačke, krizme, promocije i sl.

Princeza: Osim Wedding Shuzica, što još možemo pronaći u vašim kolekcijama? Jesu li vaši proizvodi rezultat osluškivanja potreba klijenata ili su to jednostavno vaše inspirativne akcije?

Shuz: Wedding Shuzice i Shuzice za svaki dan naši su primarni, a ujedno i najstariji proizvodi. Svake se godine trudimo lansirati neki manji proizvod koji se uklapa u priču koju Shuz priča već deset godina, a to je ručno oslikavanje, crtanje i personaliziranje odjevnih predmeta. Ukratko – to je priča zvana kreativnost likovnim izražavanjem. Svi naši proizvodi nastali su dijelom kao želja za stvaranjem nečeg novog, a dijelom kao odgovor na potrebe klijenata. U svojoj ponudi, dakle, imamo personalizirane tenisice za vjenčanje i za svaki dan, ručno rađene narukvice za mladenku, vjenčanu kumu te „team bride“ narukvice za djeveruše i  djevojačke večeri. Tu su još i male čipkaste čarapice, personalizirane traper jakne kao i personalizirane platnene vrećice za vino. Prošlog smo Božića ostvarile jednu zanimljivu suradnju s wine shopom Witrina te napravili kolekciju platnenih vrećica s motivima orašara.

narukvice-mladenka-kuma
Izvor fotografije: shuzdesign.hr

Princeza: Koronavirus vas je spriječio u predstavljanju nove kolekcije ručno oslikanih traper jakni za vjenčanje. Kada je mladenke mogu očekivati?

Shuz: Jedna od novosti na kojoj smo intenzivno radile prije pandemije je upravo kolekcija ručno oslikanih traper jakni. Kako su Shuzice poseban, ležeran, funkcionalan i neobičan modni dodatak na vjenčanjima, došle smo na ideju da u tu priču ubacimo još jedan netipičan odjevni predmet. Trenutno smo pauzirale taj projekt jer smatramo da ih nema smisla predstavljati kada ih ne možemo izrađivati. Vjenčanja se više-manje odgađaju pa nam se nekako najlogičnije čini prebaciti to na sezonu 2021.

Princeza: Kakvi su vam planovi za budućnost?

Shuz: U normalnim okolnostima, od travnja do studenog, imamo mnogo posla i tada za tenisice postoje liste čekanja. No trenutno zbog situacije s pandemijom osjećamo veliki gubitak. Budući da se polako sve vraća u normalu, nadamo se da će tako biti i s našim poslovanjem. U situaciji kada ste primorani odgoditi planove i kada postoji određena doza financijske nesigurnosti nije jednostavno raditi velike planove za budućnost.

Princeza: Za kraj, gdje naše čitateljice mogu naručiti vaše proizvode?

Shuzice se mogu naručiti putem web shopa www.shuzdesign.hr, preko e-maila info@shuzdesign.hr te Facebook stranice Shuz. i Instagram profila shuzdesign.

Izvor naslovne fotografije: www.shuzdesign.hr

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se