9 najčešće zaboravljenih svadbenih troškova

Nije lako pobrojati sve troškove koje vjenčanje donosi sa sobom, a budžet ti je ograničen. Htjela bi biti sigurna da ništa ne propuštaš, da te neće neki tajni trošak zaskočiti dan prije vjenčanja ili na medenom mjesecu i upropastiti ti slavlje. Mi smo tu za tebe i donosimo ti najčešće zaboravljene svadbene troškove!

Djevojačka i momačka

Na ovaj trošak moraš misliti na vrijeme. Treba platiti sve te aluzivne slamke za koktele .
Ako želiš fensi djevojačku u inozemstvu, moraš misliti na troškove prijevoza i smještaja za sve sudionice. Tu je još hrana, piće, odjeća, sitnice koje idu uz temu… No, shvaćaš. Nije besplatno!

Ako želiš uštedjeti nešto novca, organiziraj djevojačku, odnosno momačku večer kod sebe doma. Uštedjet ćeš puuuuno na prostoru i pićima!

Pozivnice i pošta

pozivnice

Ako šaljete jednu stvar poštom, trošak ni ne osjetite. No, ako šaljete stotinjak pozivnica, ispadne to pristojna svota. Morate platiti marke i kuverte, a o tiskanju pozivnica da ni ne govorimo. Ukoliko želite uštedjeti na tome, možete napraviti web stranicu svoga vjenčanja i potpuno ukinuti papirnate pozivnice.

Lakše je, brže, jeftinije, a i bolje za planet .

Matičar

Troškovi matičara izaći će vas sveukupno oko 300 kuna.

Ako ćete imati i crkveno vjenčanje, na vrijeme se informirajte i o njihovoj tarifi, jer u nju ulazi i zaručnički tečaj, pa je cijena nešto veća.

Prilagodbe odjeće

Prilagodba odjeće obično ide u cijenu haljine ili odijela, no raspitajte se o tome na vrijeme. Ukoliko odjeću naručujete preko interneta, onda vas ovaj trošak sasvim sigurno čeka.

Frizura i šminka

frizura-i-sminka

Frizura i šminka zajedno, ovisno o tome kojemu ste se salonu prepustili, mogu vas koštati između 300 i 1000 kuna, što nije mala svota. Informirajte se o cijenama prije nego što donesete odluku. Možda možete dobiti neki popust ako sve radite u istom salonu .

Fotograf

Fotografov rad na svadbama i na fotografijama nakon svadbe nikako nije jednostavan, a to će se, dakako, očitovati i na računu koji vam dostavi. No, opcije su razne, pa dobro pročešljajte svaki foto studio u gradu prije nego se odlučite za nekoga .

Pokloni za goste

pokloni-za-goste

I ovo vam se čini kao neznatan trošak, ali kad se skupi, itekako se osjeti. Ako želite uštedjeti na ovome detalju, pokušajte sami izraditi neke jednostavne, ali slatke poklončiće koji će impresionirati vaše goste.

Smještaj

Ukoliko ste dogovorili s uzvanicima koji dolaze izdaleka da vi plaćate smještaj, a to je obično tako, morate na vrijeme rezervirati i platiti sobe koje ste izabrali. Ako treba smjestiti puno gostiju, možete rezervirati čitav neki manji hostel.

Cijene soba su puno manje nego u hotelima, a hosteli mogu biti sasvim ugodni za tako kratak boravak.

Dodatni troškovi u sali nakon vjenčanja

Razbijene čaše, tanjuri, svi nepredviđeni izdaci i ustupci tijekom noći ujutro će doći na naplatu. Tko u svoj toj gužvi može paziti na svaku sitnicu?

Izvor fotografije: Unsplash.com