Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/pisalica/princeza.hr/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 1912
Kako dezinfekcijsko sredstvo utječe na tvoj zaručnički prsten? - Princeza.hr - Portal o vjenčanjima

Kako dezinfekcijsko sredstvo utječe na tvoj zaručnički prsten?

Sigurne smo da ti tvoj zaručnički prsten mnogo znači. Ipak je to simbol odluke tebe i tvog dragog da zaplovite u bračnu luku i provedete ostatak života zajedno.

No želiš li da prsten sačuva isti sjaj dugi niz godina, potrebno je i brinuti o njemu. Posebice sada, kada je zbog koronavirusa povećana potreba za korištenjem dezinfekcijskih sredstava i sapuna.

Iako ta dezinfekcijska sredstva štite tvoje zdravlje, jednako tako negativno utječu na tvoj zaručnički prsten. Kako i na koji način, saznaj u nastavku.

Dezinfekcijska sredstva utječu na gubitak boje i strukturu prstena

Pretjerano izlaganje sredstvima za dezinfekciju ruku i sredstvima za čišćenje može s vremenom ubrzati gubitak boje bijelog zlata s tvog prstena.

Isto tako, kontakt sa sredstvima za čišćenje koje sadrže klor i izbjeljivače, alkohol, antibakterijski sapuni i sredstva za čišćenje ruku, mogu s vremenom smanjiti i sjaj metala i dragulja.

Drugim riječima, tvoj kamen može izgubiti sjaj i vjerojatno ga nikad više nećeš moći vratiti.

Široka uporaba sredstava za dezinfekciju ruku može također otpustiti i zupčanike koji drže dijamant na mjestu zbog čega postoji opasnost da ga izgubiš.  

dezinfekcijsko-sredstvo

Kako u ovoj situaciji sačuvati zaručnički prsten?

Naravno, zdravlje i higijena svakako su važniji od bilo kojeg komada nakita. Međutim, postoje načini za održavanje čistoće i istovremeno čuvanje tvog dijamanta čak i u ovoj situaciji.

Za početak, izbjegavaj trljati dezinfekcijska sredstva za čišćenje ruku ili gruba sredstva za čišćenje izravno na svoj prsten.

Najbolja opcija je skinuti prsten, nanijeti dezinfekcijsko sredstvo, ostaviti ga da se osuši te staviti prsten natrag.

U slučaju korištenja sredstava za čišćenje, skini prsten ili koristi gumene rukavice prilikom njihovog korištenja.

sredstva-ciscenje

Još jedan savjet za očuvanje zaručničkog prstena

Ako još uvijek ne prakticiraš čišćenje svog zaručničkog prstena, sad je pravo vrijeme da počneš s time.

Naime, barem jedno tjedno trebala bi namočiti zaručnički prsten u toplu vodu te u nju dodati malo sapuna za pranje posuđa.

Na taj ćeš način očistiti sve nečistoće koje su se nakupile na tvom zaručničkom prstenu i time smanjile njegov sjaj.

zarucnicki-prsten

Izvor: zazzle.com

Nadamo se da su ti ovi savjeti korisni i da ćeš uspjeti štiti i svoje zdravlje i svoj zaručnički prsten. Ako želiš, možeš nam ostaviti sliku svog zaručničkog prstena u komentaru ispod članka.

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se