Izgubila si vjenčani prsten? Evo kako postupiti u toj situaciji

Izgubljeni Vjencani Prsten

Obožavaš svoj vjenčani prsten i čuvaš ga kao kap vode na dlanu. Kako ga prilikom kupanja u moru (ili čišćenja kuće) ne bi oštetila, skinula si ga s prsta. No, on je nestao poput jutarnje magle. Odmah te uhvatila panika jer ne želiš izgubiti svoje blago.

Pitaš se što učiniti? Za početak duboko udahni i pokušaj se smiriti. Za sve postoji rješenje, a mi ti u nastavku donosimo što učiniti ako se nađeš u sličnoj situaciji.

Ne odustaj od potrage za vjenčanim prstenom

Potpuno je razumno da si pod stresom. Zato ti savjetujemo da se pokušaš umiriti. Posluži se meditacijom, glazbom, ma bilo čime što će ti pomoći u tome. Zašto? Vjenčani prsten je malen, stoga ti je potrebna koncentracija za njegov pronalazak. Kada si pod stresom, tvoja koncentracija je uvelike smanjena što će ti otežati potragu za vjenčanim prstenom.  

Pokušaj se sjetiti što si zadnje radila. Ako si sigurna da si ga ostavila na određenom mjestu, razgovaraj sa suprugom, možda ga je on stavio na neko drugo mjesto. Ili ako imaš dijete, provjeri nije li ga ono uzelo da se igra s njime.  

Savjetujemo ti da zamoliš supruga ili svoju frendicu kako bi ti pomogla u potrazi. Ne odustaj od potrage tako dugo dok zaista nisi sigurna da ga zaista nema nigdje.  

vjencano-prstenje-potraga
Izvor fotografije: canva.com

Pozovi stručnjake

Sve si pretražila, a prstena i dalje nema? U slučaju da si ga izgubila na plaži, zatraži pomoć stručnjaka. Upitaj osoblje hotela posjeduje li možda detektor metala. Ili angažiraj osobu koja se bavi uslugom detektiranja metala. Detektor metala možeš čak i kupiti. Sve što je potrebno samo da pronađeš svoj vjenčani prsten.

Osiguranje prstena

Tvoj vjenčani prsten je osiguran? Brže-bolje podnesi zahtjev za osiguranjem. Obavijesti svoje osiguravajuće društvo da je prsten izgubljen. Ako pak u međuvremenu pronađeš prsten, jednostavno otkaži zahtjev. Bolje spriječiti nego liječiti.

Razgovaraj sa svojim zlatarom

Želiš isti vjenčani prsten? Nazovi zlatara u kojem ste ti i tvoj dragi kupili vjenčano prstenje što prije. Postoji mogućnost da još uvijek ima isti ili sličan prsten.

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se