U modi su „bakini prsteni“

U modi su „bakini prsteni“

Prstenje je oduvijek predstavljalo važan simbol vječne ljubavi. Iako se simbolima nekad davalo više značenja, važnost simbolike vjenčanog prstenja zadržala se i dan danas. Tako prstenje još uvijek označava vjernost, odanost, predanost te znak da su mladenci pronašli jedno drugo.

Iako danas postoje različiti modeli zaručničkog prstenja, moramo ti otkriti da su ponovno u modi „bakini prsteni“. Posebno popularno je prstenje od obojenog kamenja poput rubina, safira, smaragda, odnosno sve je češći odabir vintage zaručničkog prstenja.

Pitaš li se zašto baš vintage prstenje? I nije neka novost da djevojke žude za nečim jedinstvenim te totalno drugačijim, stoga ne čudi što priželjkuju upravo ovakvo zaručničko prstenje.

Zato smo i istražile što se nudi, popisale kakvo se to vintage zaručničko prstenje nosi te na kraju dodale nekoliko modela na takav kalup.

Smaragd

Bez obzira na to što se može lakše oštetiti kada bi ga usporedile s dijamantom, smaragd danas glasi za jedan od najpopularnijih kamenja. Da mu pripadnice ženskog spola ne mogu odoljeti vidi se iz aviona, zato ni ne čudi što je upravo ovakav zaručnički prsten zasjao na rukama brojnih poznatih dama poput Jackie Kennedy te vojvotkinje od Windsora.

prsten-smaragd
Izvor fotografije: nokaj-zlatarna.com

Safir

Otkako je Kate Middleton počela nositi prsten princeze Diane od safira upotpunjen dijamantima, moderne ga mladenke jednostavno obožavaju. Jasno nam je i zašto!

prsten-od-safira
Izvor fotografije: glamira.hr

Akvamarin

Znaš li da je Meghan Markle nosila akvamarin na dana svog vjenčanja? Naravno, da su ubrzo nakon toga slične modele brojne pripadnice ljepšeg spola uvrstile u alternativan izbor svog zaručničkog prstena.

prsten-od-akvamarina
Izvor fotografije: glamira.hr

Ma tko bi samo odolio ovim ljepotanima!

Dijamant

Klasični dijamantni zaručnički prsten sa središnjim kamenom nosi se još od davnih 1880 – ih godina, što znači da nikako ne možeš pogriješiti izborom ovakvog modela prstena. Što je sigurno je sigurno, zar ne?

dijamantni-prsten
Izvor fotografije: nokaj-zlatarna.com

Prstenje u viktorijanskom stilu

Kada je u pitanju viktorijanski stil prvo što nam pada na pamet su luksuzni materijali, bijela boja te glomazni nakit koji se nasljeđivao s generacije na generaciju. Kada je riječ o zaručničkom prstenu u viktorijanskom stilu svakako valja spomenuti njegov neobičan, no s druge strane elegantan te profinjeni izgled. U svakom slučaju ovakav prsten izmamit će mnoge znatiželjne poglede!

bakini-prsten
Izvor fotografije: silver-for-you.hr

P.S.: Za kompletan vjenčani look u istom stilu baci oko na naš članak u kojem smo pisale o vintage vjenčanju.

Izvor naslovne fotografije: Canva