Ljubav koja se pamti: Supružnici proslavili 80 godina braka!

80-godina-braka

Julio César Mora i njegova supruga Waldramina Quintero nakon gotovo 80 godina braka proglašeni su najstarijim parom na svijetu! Njihova su imena tako zapisana i u Guinnessovu knjigu rekorda. Iako su se suočavali s brojim preprekama tijekom života, njihova je ljubav uvijek bila jača od svega. 😊

Roditelji nisu podržavali njihov brak

Julio danas ima 110 godina, dok je Waldramina od njega mlađa šest godina. Ovaj par iz Ekvadora upoznao se 1934. godine, a tek sedam godina kasnije odlučili su stupiti u brak. Vjenčanje se održalo u tajnosti 7. veljače Quitu u prisustvu kumova i najboljih prijatelja.

Naime, roditelji i ostala obitelj bili su protiv sklapanja tog braka pa su odbili prisustvovati njihovom vjenčanju. Na svu sreću, to nije dugo trajalo.

Nakon određenog vremena i s velikom dozom strpljenja, Julio i Waldramina uspjeli su ponovo ujediniti obitelji i dokazati kako je sve moguće. Naravno, na taj su način postali i primjer ljubavi koja je jača od svega te ne posustaje pred nikakvim preprekama.

najstariji-par-svijet

Izvor: unilad.co.uk

Najstariji par na svijetu otkrio tajnu dugog braka

Nakon što su pronašli svoje mjesto u Guinnessovoj knjizi rekorda, Julio i Waldramina s veseljem su otkrili tajnu svog dugog i sretnog braka. Na temelju njihovog iskustva to su prije svega ljubav, međusobno poštovanje, pošten rad i pravilno obrazovanje temeljeno na obiteljskim vrijednostima.

Svom dugovječnom i sretnom braku ovaj par pripisuje i njihovoj zrelosti koju su imali od početka braka. Upravo im je ona omogućila da se međusobno upoznaju i zajedno emocionalno rastu.

Baš kao i u svakom braku, Julio i Waldramina povremeno su se prepirali, no uvijek su pazili da njihova djeca to ne vide, ne čuju i ne osjete. Smatraju kako djeca zaslužuju samo ljubav i poštovanje pa su rasprave uvijek vodili iza njihovih leđa.  

Kako najstariji par na svijetu provodi svoje vrijeme?

Julio i Waldramina imali su uspješne karijere kao učitelji. Imaju petero djece, no najstariji im je sin, nažalost, umro u 58 godini života. No čak ni njegova smrt nije negativno utjecala na njihovu ljubav, već ju je još više učvrstila. Mogu se pohvaliti i zaista velikom obitelji. Imaju 11 unuka te 21 praunuka.

80-godina-braka

Izvor: unilad.co.uk

Ovi supružnici najviše vole otići u kino ili kazalište te brinuti o biljkama oko kuće. No zbog situacije s koronavirusom, trenutno im je onemogućen odlazak na njihova omiljena mjesta. Iako im je teško, poštuju pravila te i dalje uživaju i vole svoj život. 😊

Share on facebook
Share on whatsapp

Posljednje objave

Kategorije

Tagovi

Oglasi

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se