Koronavirus: Evo kako će izgledati vjenčanja u lipnju i srpnju ove godine

Godinu 2020.-tu pamtit ćemo zauvijek.

Posebice vi, dragi mladenci koji svaki dan nestrpljivo iščekujete vijesti hoćete li i na koji način moći održati svoja dugoočekivana vjenčanja.

No dobra je vijest da zbog smanjenja broja oboljelih od koronavirusa, nadležne institucije popuštaju s mjerama socijalne izolacije.

U slučaju da još niste odgodili svoje vjenčanje, donosimo vam provjerene informacije kako će izgledati vjenčanja u lipnju i srpnju.

Vjenčanje u doba karantene

U vrijeme karantene, od 20. ožujka do 20.travnja ove godine, Stožer civilne zaštite donio je odluku da se parovi ipak mogu vjenčati. Ipak, vjenčanju je mogla prisustvovati samo najuža obitelj poštujući mjere i uputstva Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Iako smo zasigurno svi potajno pomislili kako nitko ne bi pristao na ovakvo vjenčanje, neki parovi odlučili su okruniti svoju ljubav bez obzira na sve.

Izvor: rosepromdress.com

S druge strane, brojni parovi žele proslaviti svoj čaroban dan sa svojim obiteljima i prijateljima pa su ipak odlučili odgoditi svoje vjenčanje. Među takvim parovima našla su se i mnoga slavna lica.

A što s onim parovima koji još uvijek nisu odgodili svoja vjenčanja, svakodnevno iščekujući vijesti hoće li i na koji način moći održati svoja vjenčanja u lipnju ili srpnju?

Vjenčanja u lipnju i srpnju

Kao što smo već spomenule, mjere socijalne distance lagano popuštaju zbog smanjenja broja oboljelih od koronavirusa.

Zbog toga je Stožer civilne zaštite RH donio nove mjere o održavanju vjenčanja za lipanj i srpanj. Vjenčanja tako više nisu ograničena samo na najužu obitelj, već je dozvoljeno prisustvo svjedoka i članova obitelji.

Broj članova obitelji ovisi o mogućnosti održavanja razmaka od 1,5 metra među svim sudionicima ceremonije. Također, nijedan od sudionika na vjenčanju ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije.

Preporuča se i nošenje maski za lice. Osim medicinskih maski mogu se koristiti i platnene maske za lice te druga pokrivala koja prekrivaju usta i nos.

Što se tiče održavanja svadbenih svečanosti, njihova zabrana traje i dalje.

Zapamtite, sve ove mjere su tu da čuvamo svoje zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi.

Naravno, mi smo tu da vas na vrijeme obavijestimo o svim novim informacijama o vjenčanjima koje ćemo imati.

Izvucite iz ove situacije najbolje

Iako vam je situacija s koronavirusom poremetila planove, savjetujemo vam da izvučete iz nje najbolje što možete.

Iskoristite ovo slobodno vrijeme i izradite sami pozivnice i zahvalnice za vjenčanje. Njegujte svoje lice i kosu prirodnim preparatima kako biste zablistali na dan svog vjenčanja.

Vježbajte, promijenite dosadašnji užurbani način prehrane i posvetite se zdravijem načinu prehrane.

Preuzeto sa stranice: @arliquinnphotography 

Informirajte se, planirajte, uživajte u procesu. Neka vaše odgođeno vjenčanje bude najbolja stvar koja vam se dogodila.

Jer, kao što se kaže „nije život ono što se događa već kako vi gledate na to što se događa“.

Želite li pročitati svjedočanstva parova kako se nose s odgodom vjenčanja, škicnite naš članak Parovi koji su otkazali vjenčanje zbog korone.

Držimo vam palčeve i sretno!

Izvor naslovne fotografije: Unsplash.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se