Ostani fit za vjenčanje unatoč karanteni zbog koronavirusa

vjezbanje kod kuce

Karantena u kojoj se trenutno nalazimo mnoge ometa u njihovom planiranju vjenčanja, ali i donosi mnogo pitanja i strahova.

Jedno od najčešćih pitanja je „kako ostati fit u vrijeme kada ne smijem izlaziti iz kuće“?

Kako bi ti pomogle u tome da ne skupiš višak kilograma pred svoje vjenčanje, pripremile smo ti nekoliko savjeta. Pa krenimo.

Ostani fit za vjenčanje uz pravilnu prehranu

Sada je idealno vrijeme da se posvetiš zdravijem načinu pripremanja hrane. Izborom pravih namirnica ojačat ćeš svoj organizam i učiniti ga otpornijim na viruse, ali i smanjiti mogućnost prekomjernog debljanja.

Umjesto zamrznutih namirnica biraj svježe te se opskrbi i svježim voćem i povrćem. Svježe namirnice možeš kombinirati sa zamrznutim kako bi osigurala raznovrsne obroke.

Osim hrane, nemoj zanemariti i važnost unošenja dovoljne količine vode. Unošenjem dovoljne količine vode koju naše tijelo treba, reguliraš apetit i time smanjuješ mogućnost dobivanja viška kilograma.

Planiraj aktivnosti

Isplaniraj svoj dan, odluči što ćeš i u koje vrijeme raditi. Možeš si zapisati kada ćeš raditi nešto vezano uz posao, kada ćeš trenirati, a kada čitati knjigu ili gledati film.

Što ćeš više biti zauzeta i imati jasno isplanirane ciljeve, manje ćeš misliti na hranu. Iskoristi ovaj period kvalitetno, u svrhu tvog osobnog rasta.

Opuštaj se

Kako si svakodnevno izložena stresu zbog situacije s koronavirusom, ali i planiranjem vjenčanja, tražiš utjehu u hrani iako možda toga nisi ni svjesna.

Jedenje hrane u stresnim situacijama ili zbog dosade zove se „emocionalno prejedanje“. Ono često rezultira i viškom kilograma.

Jedan od načina za sprječavanje „emocionalnog prejedanja“ je opuštanje. To može biti meditacija. Potraži na internetu vođene meditacije za opuštanje, stavi slušalice i uživaj.

Također, na internetu postoji mnoštvo glazbe za relaksaciju pa i to možeš iskoristiti. Zamoli svog partnera da te izmasira. Sastavi slagalicu koju već dugo vremena odgađaš. Slikaj, čitaj knjigu. 

Osluškuj sebe i pogledaj što te najviše opušta pa to i prakticiraj.

Ostani fit za vjenčanje uz redovito vježbanje

Izdvoji vrijeme za vježbanje. Iako su teretane trenutno zatvorene, možeš vježbati kod kuće. Na internetu postoji mnoštvo trenera, dobrih savjeta i vježbi za vježbanje kod kuće. Tijelo će ti biti zahvalno.

Osim toga, vježbanjem se luči serotonin, poznat kao „hormon sreće“ koji je odgovoran za tvoje raspoloženje. A ono ti je ovih dana prijeko potrebno, zar ne?

Eto, nadamo se da će ti naši savjeti služiti te da ćeš ovo vrijeme koronavirusa iskoristiti da stvoriš još bolju verziju sebe.

Izvor naslovne fotografije: Canva.com

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se