Vintage vjenčanje

Vintage vjenčanje

Sanjaš li o profinjenom vjenčanju s natruhama nostalgije za stilom i modom iz nekih povijesnih razdoblja, vintage vjenčanje je pravi izbor za tebe.

Bio to raskoš u stilu The Great Gatsbyja i 1920-ih ili elegancija inspirirana modom 50-ih, naše ideje dat će ti odličnu inspiraciju za vaše vlastito vintage vjenčanje!

vintage-vjencanje
Izvor fotografije: canva

Vintage dekoracije

Znamo da su ukrasi i sitni detalji temelji svake svadbene teme.

Uz jednostavne i povoljne sitnice možete ispričati nevjerojatno efektnu priču. Bilo to zato što vas zanima povijest, moda, umjetnost i film nekih drugih generacija ili samo zato što su vam stare stvari ljepše i srcu bliže, s ovom temom teško ćete pogriješiti.

Što se ukrasa tiče, birajte decentne i skromne komade.
Važno je da se ne zanesete s velikim antikvitetima koja će onda u svadbenom okruženju izgledati forsirano i umjetno.

Što se pozivnica tiče, već ćete nekim elegantnim fontom u zlatnoj ili srebrnoj boji postići željeni efekt. Na stolovima su dovoljne antikne čaše za vino i tanjuri po izboru, a poklončići za goste mogu također biti reminiscentni na neka starija vremena.

vintage-pozivnice-za-vjencanje
Izvor fotografije: Carmen Santorrelli

Što se cvijeća tiče, odaberite ružičaste ili zlaćano žute ruže, a ukrasite ih dodacima u pripadajućim bojama. Ako želite biti potpuno dosljedni, razgovarajte s cvjećarom o tome koje su vrste cvijeća bile cijenjene u povijesnom razdoblju koje ste izabrali za svoju temu.

vintage-cvijece-vjencanje
Izvor fotografije: stylemepretty.com

Ovakvo tematsko vjenčanje može se organizirati u bilo kojoj svadbenoj sali.
Naravno, ako tražite nešto posebno raskošno, možda nešto u stilu staroga Hollywooda, morate paziti i na izbor sale. Neka povijesna zgrada koja ima svoju priču odlično bi se uklopila u vašu temu, a interijer s visokim stropovima i velikim lusterima do kraja bi pomogao kreirati atmosferu o kakvoj ste sanjali.

Vintage moda

Tržište je prepuno vintage komada, radilo se o vjenčanicama, cipelama ili nakitu.

Gdje god se okreneš, naići ćeš na predivne vjenčanice u viktorijanskom stilu, sa zanimljivim i neuobičajenim čipkastim dodacima. Veo od čipke vrlo je popularan izbor za ovakvu temu, a odlično ga je kombinirati s predivnim vintage zlatnim ili bisernim nakitom.

vintage-vjencanica
Izvor fotografije: seanmoney-elizabethfay.com

Odlučite se i za vjenčano prstenje koje će pratiti ovu temu, osim što je prikladno, također je i prelijepo. Uživat ćete u predivnom pogledu i još ljepšim uspomenama svaki put kad bacite pogled prema prstima.

Što se mladoženje tiče, jednostavni antikni detalji na gumbima sakoa odlično će upotpuniti ovu temu.

Vintage atmosfera

Naravno, toliko je još sitnica oko kojih se možete potruditi ako želite biti što autentičniji s ovom temom.

Jedna velika odrednica atmosfere na svim slavljima je glazba.
Koje god razdoblje da ste odabrali, sigurno je prepuno odlične glazbe. Pronađite bend koji svira ono što vama odgovara i dogovorite se s njima oko playliste. Možete napraviti tematske blokove u kojima će svirati samo ono što ide uz vašu vintage temu.

Kraći jazz i swing blokovi bi bili odličan dodatak temi pedesetih, ali ne bi bilo dobro da cijelo vjenčanje posvetite samo takvoj glazbi. Osim ako ste za temu izabrali godine dance glazbe. Sigurno se nitko ne bi bunio cjelonoćnom ABBA partyju.

Izvor naslovne fotografije: Canva