Treba li kuma platiti djevojačku večeru?

Treba li kuma platiti djevojačku večeru?

Tradicija nalaže da djevojačku večer plate svi osim mladenke. Međutim emancipacijom žena, stara pravila više ne vrijede. Poslovne i situirane žene teško će pristati da netko drugi pokrije njene troškove. No, nisu sve mladenke situirane žene.

Je li kuma ta koja treba uskočiti?

Pravilo je da pravila nema

Cijena djevojačke zabave, a i tko će platiti, ovisi o vrsti zabave.

Trošak zabave u vlastitom stanu i trošak vikend putovanja u daleku destinaciju, jasno, nije jednak. Planove i trošak treba prilagoditi uzvanicima zabave kako bi si svi mogli priuštiti sudjelovanje.

Financiranje vjenčanja iziskuje pravu malu ušteđevinu. Nakon što platiš frizuru, šminku, cipele, nakit, još treba izdvojiti novac za poklon. Nije fer svaliti sav trošak na jednu osobu. Kuma ne bi trebala platiti djevojačku zabavu osim ako to isključivo želi.

vjencanje-visoki-troskovi

Djevojačka zabava za svaki džep

Piđama party i večera u najelitnijem restoranu mogu biti jednako zabavne. Za odličan provod zaslužno je dobro društvo, a ne lokacija. Prije organiziranja djevojačke zabave razmisli o osobnosti mladenke. Što bi se njoj najviše svidjelo?

Partijanerica će biti u noćnom klubu ko riba u vodi. Za organizaciju takve djevojačke večeri potrebna ti je samo rezervacija stola. Možeš organizirati zabavu u stanu uz kokice i maraton mladenkinih najdražih filmova i koktela.

djevojacka-vecer-tko-placa

Izvor naslovne fotografije: Canva