Planiranje vjenčanja – ne zaboravi obratiti pažnju na ove detalje

Planiranje vjenčanja - ne zaboravi obratiti pažnju na ove detalje

Svadbe zahtijevaju puno planiranja i teško je uvijek misliti na sve. Na goste, na hranu i salu, na glazbu, odjeću, ukrase… Toliko je toga na tvojim ramenima i sasvim je prirodno da na neke stvari nećeš stići misliti ili ćeš ih slučajno propustiti. Ne brini, mi smo tu za tebe! 

Donosimo ti česte propuste pri organizaciji vjenčanja kako bi ih mogla sigurno izbjeći.

Upute za planiranje vjenčanja

Parovi često ne idu za tim da na vrijeme pošalju ili naznače detaljne upute o lokacijama svadbe za goste koji dolaze izdaleka. Ne želiš dan svadbe provesti na mobitelu objašnjavajući nekoj daljnjoj rodbini gdje je gradska vijećnica. Pobrini se da na vrijeme i detaljno svima dostaviš popis lokacija i upute, bilo to mejlom ili na web stranici koju ste ti i dragi otvorili za vjenčanje.

Doček gostiju

Pobrini se da nekako dočekate vaše goste. Vi ćete vjerojatno biti zauzeti spremanjem i drugim obvezama, ali dosta je da izvjesite nekakav znak dobrodošlice uz piće i nešto za prigristi. Tako će se svi osjećati dobrodošlima i bez da vi trčite okolo i tražite pridošlice.

docek-gostiju
Izvor fotografije: freepik

Popis gostiju po stolovima

Kad dođete vas dvoje u salu, želite da sve prođe glatko i da svi odu na svoja mjesta. Naravno, najlakše ćete to postići ukoliko na svakom stolu ili na ulazu izložite popis gostiju i broj stola za koji ste ih smjestili. Tako neće biti zabuna i svi će se bez problema uputiti na svoja mjesta.

popis-gostiju
Izvor fotografije: etsy.com

Knjiga gostiju

Probajte napraviti nešto kreativno i inovativno s knjigom gostiju kako biste potakli sve uzvanike da se upišu. Možete, primjerice, nabaviti polaroid i predložiti svima da zalijepe svoju fotografiju uz kratki, pripadajući natpis.

knjiga-gostiju-vjencanje
Izvor fotografije: etsy.com

Osvjetljenje

Osvjetljenje je posebno važno ukoliko je vaša svadba vani, ali i ako sala u kojoj slavite nema dovoljno svjetla. Nabavite male lampice i veće, kućne lampe i postavite ih svugdje gdje nađete mjesta. Dobro osvjetljenje je važno zbog atmosfere, zbog osjećaja budnosti koji potiče, a pogotovo, naravno, zbog fotografija.

Stolice

Bilo da slavite vani ili u sali, morate misliti na stolice. Brojne sale imaju najobičnije stolice, a to se možda neće uklapati u temu vašega vjenčanja. Raspitajte se kod njih kakve dekoracije obično koriste i možete li možda vi donijeti vlastite.

stolac-vjencanje
Izvor fotografije: stylemepretty.com

Također, jako je važno da su stolice udobne, pa je to još nešto na što trebate paziti. Ne želiš da te sutradan bole leđa jer se nikako nisi mogla dobro namjestiti.

Program za djecu

Ako na vjenčanje dolazi puno djece, bilo bi dobro da osmisliš nekakav program i ukrasiš nekakav kutak samo za njih.

Jednostavna opcija je, primjerice, donijeti puno bojica i bojanki i staviti ih za jedan mali stol. Možeš donijeti i prazne papire za crtanje. Ako imate dovoljno velik budžet, bilo bi odlično kad biste za tu večer unajmili dadilju. Ona može čuvati i zabavljati djecu kako bi se njihovi roditelji mogli opustiti i zabaviti na plesnom podiju.

Izvor naslovne fotografije: Canva