Trebaš li bivšeg pozvati na vjenčanje?

bivseg-pozvati-na-vjencanje

S organizacijom vjenčanja već si odavno krenula, a trenutno se baviš izradom popisa uzvanika za vaše vjenčanje. Na njemu se nalaze svi vaši najmiliji, prijatelji i kolege s posla.

No što kada se na popisu nađe i tvoj bivši za kojeg još nisi sigurna pozvati ga ili ipak ne?

Pitaš li se je li pozivanje prijašnjeg dečka ludost ili normalna stvar, prati nas i dalje i otkrij kako izbjeći dramu na taj poseban dan 😉.

Situacije u kojima je u redu pozvati bivšeg na vjenčanje

1. Radi li se o srednjoškolskoj ljubavi nakon koje ste ostali prijatelji 

Znate se već duže vrijeme i bili ste u vezi tijekom srednjoškolskih dana. Kako ste odrastali shvatili ste da ipak niste srodne duše i u miru se razišli. Bez obzira na to, ostali ste dobri prijatelji, a danas se zajedno smijete vašoj ljubavnoj romansi.  

Naravno, tvoj dragi zna za njega i poznaje ga, a i ti znaš situaciju o njegovom ljubavnom životu. Svi znate da je to bio dobar pokušaj, ali da mnogo bolje funkcionirate kao prijatelji i takve osjećaje i gajite.

2. Imate djecu

Niste bili u braku, ali imate zajedničku djecu te ste ostali u dobrim odnosima. Među vama ne postoji ljubomora i živite svoje živote pa želiš i djeci dati do znanja da se njihov tata veseli zbog tebe. 

3. Tvoj dragi se slaže s tvojom odlukom

Sve ove nabrojene situacije stoje slaže li se i tvoj odabranik s njima. Također, ako ne postoji ljubomora između tvog sadašnjeg i bivšeg. 

Ako pak se tvoj dragi ne osjeća ugodno u blizini tvog prijašnjeg dečka, nipošto ga nemoj zvati. To je ipak dan kada vas dvoje slavite ljubav i ne želite nikakve negativnosti, a ponajmanje drame zbog bivšeg.

bivseg-pozvati-na-vjencanje

Situacije u kojima ne preporučujemo pozvati bivšeg na vjenčanje 

1. Predosjećaš da još uvijek osjeća nešto prema tebi

Ostali ste u kontaktu i imate prijateljski odnos ili barem on to pokušava. Već si ga pitala osjeća li još uvijek nešto prema tebi, no on je to porekao. Osjetila si i sama da nije bio iskren. Vidiš to po njegovim djelima, a k tome nema ni curu. 

Ovo je pomalo čudna situacija i smatramo da nije najpametnije pozvati ga na vjenčanje. Također, ne možeš znati kako će reagirati kad se udaš, a i alkohol može učiniti svoje. Tako da bolje spriječiti, nego liječiti 😊.

2. Tvoj zaručnik se ne slaže s odlukom

Muči li tvog dragog pitanje voli li te prijašnji još uvijek ili je ljubomoran na njega iz nekog razloga, pozivanje i nije najbolja opcija. 

3. Zoveš ga samo da bude ljubomoran 

Još uvijek imate neke nerazriješene stvari i podbadate jedno drugog. Iako voliš svog budućeg, drago ti je vidjeti ljubomoru u očima bivšeg, a pomalo mu želiš i napakostiti za sve što ti je učinio. Želiš mu dati do znanja da si ti „pobijedila“!

Ovo nikako nemoj činiti, već bivšeg ostavi u prošlosti. Tamo gdje mu je i mjesto! Nemoj se zamarati onime što je bilo. Umjesto toga uživaj u sadašnjosti i u svom danu.

Za kraj, uvijek slušaj sebe i svoj unutarnji osjećaj. Ako se iz nekog razloga ti ili tvoj dragi osjećate neugodno u društvu bivšeg, tada ga nikako nemoj zvati na vjenčanje. Važnije je da oboje uživate u tom predivnom danu 🙂.

Slike: pexels.com