Uklopi u vjenčanje uspomene na preminule voljene osobe

vjencanje-preminule-osobe

Svi imamo barem jednu osobu koja više nije s nama, a silno bismo željeli da je na najljepši dan u našem životu uz nas.

Možda je to majka, otac, sestra, brat, baka ili djed. No, iako ta osoba neće biti fizički prisutna na tvom vjenčanju, ona će zauvijek biti tu – u tvom srcu i sjećanju.

Osim toga, možeš joj posvetiti određeni trenutak ili kutak na vjenčanju koji će tu osobu na trenutak vratiti u srca i misli svih prisutnih. To ne znači da će se zbog toga tvoje vjenčanje pretvoriti u tužan dan. Izaberi neke sretne trenutke ili detalje koje je ta osoba voljela i zbog kojih je bila sretna. Fokusiraj se na te trenutke, a ne na činjenicu da je više nema. Kako? Inspiriraj se sljedećim idejama.

Posebno mjesto na ceremoniji vjenčanja

Evo primjer kako su to učinili jedni mladenci. Ceremonija njihovog vjenčanja održala se na otvorenom. Mladenki je djed zaista mnogo značio pa su učinili sljedeće. Na jednu stolicu stavili su njegov stari prsluk, šešir i fotografiju. Bilo je to kao da je ovdje, kao da ih gleda kako jedno drugom izgovaraju „sudbonosno da“. Predivno, zar ne?

Uključi u svoj vjenčani look predmet voljene osobe

Imaš medaljon preminule voljene osobe? Neka bude dio tvog vjenčanog buketa. Ako imaš bilo kakvu drugu sitnicu, uključi je na neki način u svoj vjenčani look. Tako će ta osoba biti cijeli dan s tobom.

medaljon-vjencani-buket

Izvor fotografije: hitched.co.uk

Uključi omiljenu hranu ili piće preminule osobe

Još jedan simpatičan način da uključiš voljenu osobu u vjenčanje je ta da poslužiš svojim gostima njenu omiljenu hranu ili piće. Recimo da je tvoj djed obožavao piti viski. Neka se u ponudi pića nađe viski ili napravi poseban kutak za viski. Tvoja baka obožavala je pitu od jabuka? Uvrsti pitu u svoj svadbeni meni.

Obiteljske fotografije? Može i to!

Napravi poseban kutak i postavi vjenčane fotografije svojih predaka. Primjerice, objesi fotke na malo drvce, postavi uokvirene fotke ili napravi knjigu s fotkama koje će gosti moći prolistati.

kutak-vjencanje-preci

Izvor fotografije: equallywed.com

Uključi omiljeno cvijeće voljene osobe

Tvoja majka obožavala je lavandu? Neka se lavanda nađe u tvom vjenčanom buketu ili vjenčanoj dekoraciji. Miris ružmarina podsjeća te na baku? Neka se na tvom vjenčanju nađe ružmarin.

Omiljena pjesma preminule osobe

Uključi na vjenčanje omiljenu pjesmu preminule osobe ili pak pjesmu koja te nevjerojatno podsjeća na nju. Ovisno o pjesmi, možeš je koristiti kao melodiju za koračanje do oltara, prvi ples ili jednostavno u bilo koje vrijeme tijekom proslave vjenčanja.  

Izvor naslovne fotografije: brides.com

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se