Što odjenuti na vjenčanje – smoking ili odijelo?

Što odjenuti na vjenčanje – smoking ili odijelo?

Pitanje s kojim se susreće apsolutno svaki mladoženja. No, postoji li univerzalan odgovor? Ne postoji. Odgovor ovisi o nekoliko aspekata, a donosimo ih u nastavku.

Razlika u stilu

smoking-ili-odijelo
Izvor fotografije: canva.com

Možda ćeš već sada znati što odjenuti – smoking ili vjenčano odijelo. Naime, smoking je mnogo otmjeniji od vjenčanog odijela. Ako želiš izgledati otmjeno, odaberi smoking. Ako pak želiš izgledati ležernije, tada je bolji izbor vjenčano odijelo. Prilično jednostavno, zar ne?

Cijena igra važnu ulogu

Još uvijek nisi siguran što odabrati? Razlika između smokinga i vjenčanog odijela nije samo u stilu, već i u cijeni. Zbog specifičnog kroja i kvalitetne tkanine, smokinzi su obično skuplji od odijela. No, sve ovisi o brendu. Moguće je da ćeš naći smoking po pristupačnoj cijeni pa ako ti je to želja, ne odustaj, već se baci u istraživanje. Sve je moguće.

Stil vjenčanja    

Odluka ovisi i o stilu vjenčanja. Pritom u obzir uzmi mjesto vjenčanja i doba dana. Recimo da planiraš popodnevno vjenčanje na plaži. Tada ni ne pomišljaj na smoking. Zašto? Zato što je takva vrsta vjenčanja sama po sebi ležerna pa se smoking nikako neće uklopiti u takav stil vjenčanja. S druge strane, odijelo će biti sasvim OK za takvu vrstu vjenčanja.

vjencano-odijelo
Izvor fotografije: junebugweddings.com

Osobni stil 

Zadnje i najvažnije od svega trebalo bi ipak biti kako se osjećaš. Oduvijek si želio na vjenčanje odjenuti smoking? Onda ga odjeni! Želiš se osjećati opuštenije? Onda odaberi vjenčano odijelo. Neka ti tvoj osjećaj bude putokaz kod odabira. Poseban je to dan, dan kojeg ćeš se sjećati još prilično dugo. Pa zašto da se onda ne bi sjećao po najboljem?

Nadamo se da smo ti olakšale odluku oko odabira svog idealnog vjenčanog outfita. Uživaj u vjenčanju, uživaj u činjenici da ti i tvoja draga postajete supružnici, uživaj u outfitu kojeg si odabrao. Maksimalno uživaj u tom danu jer se nećeš toliko sjećati što si odjenuo, koliko kako si se osjećao. Sretno! 😊

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se