Mogu li na vjenčanje odjenuti smoking i kravatu?

Mogu li na vjenčanje odjenuti smoking i kravatu?

Tvoje vjenčanje sve je bliže pa si krenuo u potragu za savršenim vjenčanim odijelom. No iako se čini kako je muškarcima izuzetno lako kada je u pitanju odabir vjenčanog looka, to baš i nije u potpunosti tako.

Moraš odlučiti kakvu boju odijela ćeš nositi, hoćeš li odjenuti smoking ili odijelo, kravatu ili leptir mašnu. Izbora je napretek. 

Još jedna stvar oko koje bi se mogao dvoumiti je možeš li nositi smoking i kravatu. Budući da si velik broj mladoženja postavlja ovo pitanje, u nastavku slijedi odgovor. 😊

Ide li uz smoking isključivo leptir mašna?

Nepisano pravilo je da uz smoking ide leptir mašna. No čini se kako se trendovi mijenjaju jer sve više muškaraca leptir mašnu zamjenjuje tankom kravatom.

Ako razmišljaš o tome da i ti staviš smoking i kravatu, ali se bojiš reakcije okoline, savjetujemo ti da odjeneš ono u čemu ćeš se najbolje osjećati. Čak i ako to znači da uz smoking staviš kravatu.

smoking-kravat
Izvor fotografije: roberts.com.mx

Nije svejedno kakvu ćeš kravatu izabrati

Prije nego što posegneš za kravatom, vodi se sljedećim savjetima. Uz smoking jedino pristaje tanka kravata. Posebno od satena ili svile.

Naime, smoking se od odijela razlikuje po materijalu, kroju i stilu svečanosti. No ono po čemu se najviše razlikuju su detalji od satena koje ima isključivo smoking. Upravo zbog toga je kravata od satena ili svile savršen izbor kada je u pitanju smoking.

Također, savjetujemo ti da boju kravate uskladiš s bojom revera. Primjerice, ako su reveri crvene boje, tada odaberi i kravatu crvene boje. U slučaju da su reveri u mornarskom stilu, tada odaberi i takvu kravatu.

smoking-kravata
Izvor fotografije: freepik.com

U kojim situacijama je ipak pametnije staviti leptir mašnu?

Dakle, smoking i kravata svakako idu zajedno, no postoje situacije kada je ipak bolje staviti leptir mašnu. Primjerice, u slučaju da planiraš odjenuti košulju s krilatim ovratnikom, košulju s naborima ili košulju s ukrasnim kopčama na gumbima košulje.

Eto, sada kada znaš da možeš bez problema odjenuti smoking i kravatu, odvaži se odjenuti ovu predivnu odjevnu kombinaciju. 😉

Izvod naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se