Savjeti za mladoženje: Kupiti ili iznajmiti vjenčano odijelo?

kupiti-ili-iznajmiti-vjencano-odijelo

Razmišljaš o iznajmljivanju vjenčanog odijela umjesto njegove kupovine? Postoji nekoliko faktora koje trebaš razmotriti kako bi donio najbolju moguću odluku. Kako bi ti olakšale tu odluku, pripremile smo ti neke od najvažnijih prednosti i mana iznajmljivanja vjenčanog odijela.

Prednosti iznajmljivanja vjenčanog odijela

Iznajmljivanje vjenčanog odijela može biti jeftinije od njegove kupovine

Želiš li vjenčano odijelo nositi samo na vjenčanju, tada je njegovo iznajmljivanje svakako bolji izbor. Jedan od razloga je, naravno, ušteda novca. Drugi razlog je što ti vjenčano odijelo neće ostatak života stajati u ormaru i bespotrebno zauzimati mjesto. Fotografije s vjenčanja su sasvim dovoljna uspomena na tvoje vjenčano odijelo.

Iznajmljivanjem si možeš priuštiti bolje vjenčano odijelo uz planirani budžet

Kupnja vjenčanog odijela nekog poznatog brenda može biti vrlo skupa, a iznajmljivanje takvog odijela mnogo jeftinije. Želiš li se na svom vjenčanju pojaviti u nekom od skupocjenih, dizajnerskih odijela, tada je najam takvog odijela ono što tebi treba. Vjerujemo kako ćeš uspjeti pronaći nešto za sebe u svom planiranom budžetu.

Najam vjenčanog odijela uključuje i ostale modne dodatke

Još jedna prednost iznajmljivanja vjenčanog odijela je ušteda novca i vremena za traženje modnih dodataka. U cijenu najma uključeni su svi dodaci, poput košulje, kravate, cipela i svega onoga što čini vjenčani outfit mladoženje.  

najam-vjencanog-odijela
Izvor fotografije: martin-arbanas.hr

Nedostaci iznajmljivanja vjenčanog odijela

Nisi prvi koji će nositi to vjenčano odijelo

Prilikom iznajmljivanja vjenčanog odijela moraš znati da nećeš biti prvi koji će ga nositi. Iako sva odijela nakon nošenja prolaze kemijsko čišćenje i sve detaljne provjere, uvijek se može dogoditi sitnica koja može promaknuti iznajmljivačima odijela.

Primjerice, mrlja ili nedostatak gumba na košulji. Ako te plaši takva ideja, tada iznajmljivanje nije tvoj najbolji izbor.

Iznajmljivanjem nećeš moći raditi promjene na odijelu

Pronašao si odijelo koje ti se neizmjerno sviđa, ali ga je potrebno mrvicu suziti? Imaj na umu da iznajmljivanjem nećeš moći raditi nikakve promjene na odijelu. Ne pronađeš li vjenčano odijelo baš po mjeri, tada je kupnja bolji izbor od iznajmljivanja odijela.

Iznajmljeno odijelo moraš vratiti

Iznajmljivanje odijela podrazumijeva i njegovo vraćanje nakon vjenčanja. Iako u ovom trenutku smatraš kako ti više neće trebati, u budućnosti ćeš možda ipak željeti odjenuti baš takvo odijelo, a tada ga više nećeš naći.

I zapamti, nijedna odluka nije pogrešna. Važno je samo uskladiti se s njom.

najam-vjencanog-odijela
Izvor fotografije: fideliotailor.com

Izvor naslovne fotografije: Canva

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se