Sve što trebaš znati o nošenju vela na vjenčanju

nosenje-vela

Kažu da je veo ono što ženu u prekrasnoj bijelo haljini pretvara u mladenku, a mi se u potpunosti slažemo s time!

Ima nešto posebno u toj lepršavoj tkanini, zar ne?

Ako si svoj vjenčani look odlučila upotpuniti velom, pozorno pročitaj sljedeće savjete. 😉

Kada staviti veo?

Sigurno si se u jednom trenutku pitala kada staviti veo. Živite li ti i tvoj dragi blizu crkve, vjerojatno ćete pješačiti do nje. Tada veo stavi neposredno prije nego što izađeš iz sobe.

U slučaju da odmah nakon sređivanja s autom odlazite do crkve, savjetujemo ti da veo staviš nakon što izađeš iz auta. Na taj ćeš način spriječiti da se veo zgužva ili omakne dok izlaziš iz auta.

Kada skinuti veo?

U kojem trenutku ćeš skinuti veo, ovisi isključivo o tvojim željama. Mladenke obično duge velove skidaju nakon ceremonije vjenčanja ili po završetku fotografiranja kako bi se lakše kretale. Neke pak dugi veo zamijene kraćim.

kratki-veo

Izvor fotografije: theweddingveilshop.co.uk

Kako pričvrstiti veo?

Strah te da ti veo tijekom koračanja do oltara ne sklizne s glave? Savjetujemo ti da veo dodatno pričvrstiš bobby pribadačama pazeći da budu skrivene ispod kose. Bilo bi idealno da pribadače budu u boji tvoje kose.

mladenka-veo

Izvor fotografije: heyweddinglady.com

Tko ti može pomoći ukloniti veo?

Iako bi bilo najbolje da ti veo skida frizer, svjesne smo da ti to možda neće poći za rukom. Umjesto toga ga zamoli da pokaže tvojoj mami, sestri ili prijateljici kako na najbolji mogući način ukloniti veo.

Evo i nekoliko savjeta kako što bezbolnije ukloniti veo. Nakon što, primjerice, mama ukloni sve pribadače koje drže veo, neka stavi jednu ruku ispod vela i drži kosu. Drugom rukom neka lagano povlači češalj prema gore sve dok se on u potpunosti ne oslobodi.

I to je to! Nadamo se da smo ti pomogle i držimo palčeve da imaš što manje briga oko skidanja vela. 😉

Share on facebook
Share on whatsapp

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se