Idealna dužina vela za tvoju figuru i vjenčanicu

Izabrati idealnu dužinu i izgled vela nije jednostavno kako ti se možda čini na prvu. Čak male promjene u dizajnu mogu uvelike utjecati na zamišljeni stil vjenčanja. Zbog toga nikako ne bi trebala odabrati veo samo zato što u njemu djeluješ šarmantno.

Za lakše snalaženje pripremile smo ti nekoliko jednostavnih uputa u odabiru idealne dužine vela . Kad ih čitaš, imaj u glavi sliku svoje haljine jer vjenčanica i veo moraju biti u potpunome skladu.

Dužina (vela) je bitna!

duzina-vea

Prvo trebaš znati da je u svijetu velova dužina od najveće važnosti. Tek nakon odluke o dužini, možeš se usredotočiti na dizajn. Sigurno se pitaš, a kako odlučiti koja dužina odgovara tvojoj vjenčanici i figuri.

Za početak pogledajmo koje su ti dužine na raspolaganju . Najkraći veo zaklanja dio lica, potom postoje velovi koji prekrivaju čitavo lice.  Zatim možeš usporediti dužinu prema dijelovima tijela pa se tako velovi mogu spuštati do ramena, lakta, bokova, koljena, stopala ili se pak od poda protezati još nekoliko metara (šlep).

Mali velovi pristaju kratkim vjenčanicama

Mrežasti veo koji prekriva lice savršeno pristaje kratkim prozračnim vjenčanicama. Za haljinu koja sežu ispod koljena isto možeš odabrati veo koji prekriva lice ili onaj koji se spušta do ramena.

Dugim vjenčanicama pristaje gotovo svaka dužina vela

veo-za-dugu-vjencanicu

Uz usku vjenčanicu pripijenu uz tijelo skombiniraj dulje velove, primjerice do lakta ili koljena. Kroj vjenčanice u obliku sirene predivno naglašava veo koji dolazi do bokova ili čak veo koji ima šlep.

Za dugu haljinu možeš odabrati veo duljine po miloj volji. No, najbolje pristaje dugi veo do poda uz šlep.

Nakon svih mjerenja i isprobavanja, nudimo ti još jedan mali naputak. Dužina vela do bokova smatra se univerzalnom jer prati prirodni oblik tijela pa ako si i dalje neodlučna, s time teško možeš pogriješiti .