Elopement vjenčanje: Za parove koji žele drugačije iskustvo vjenčanja

elopement-vjencanje

Ti i tvoj dragi planirate uploviti u bračnu luku, no želite pobjeći od svih običaja i obaveza vezana uz vjenčanja?

Strastveni ste avanturisti i zamišljate svoje vjenčanje na nekoj savršenoj lokaciji, uz prisustvo najuže obitelji i nekolicine prijatelja?

Onda pozorno pratite sljedeće retke jer u njima objašnjavamo koncept elopement vjenčanja. 😊

Što je elopement vjenčanje?

Elopement podrazumijeva ceremoniju vjenčanja bez klasične proslave, odnosno odlaska u svadbenu dvoranu. Na vjenčanju su prisutni uglavnom mladenci, najuža obitelj, prijatelji te službena osoba i fotograf. Neki mladenci odlučuju se na elopement vjenčanje samo uz prisutnost kumova. Iako broj gostiju na elopement vjenčanju nije strogo definiran, najčešće se radi o najviše 10 uzvanika.   

elopement-wedding

Izvor fotografije: legacyandlegend.co

Elopement je vjenčanje u kojem mladenci razmjenjuju zavjete na lokaciji koja za njih predstavlja neko posebno značenje ili na lokaciji koja pruža spektakularan pogled i doživljaj. Takva se vjenčanja obično organiziraju na obroncima planina, na plažama, livadama, u šumama i slično. Posebna su po tome što mladencima omogućuju da više uživaju u vjenčanju, bez briga i obaveza koje donosi klasično vjenčanje.

elopement-vjencanje

Izvor fotografije: photobugcommunity.com

Budući da se elopement vjenčanja održavaju većinom u prirodi, imajte na umu da se tada možete vjenčati samo kod matičara. Ako pak vam crkveno vjenčanje predstavlja nešto važno, razmislite o vjenčanju u kapelici na vrhu brda. Ili se možete vjenčati na predivnoj lokaciji uz matičara, a kasnije još jednom u crkvi.

Gdje organizirati elopement vjenčanje?

Neki se mladenci odlučuju za elopement vjenčanje u inozemstvu. No to ne mora značiti da za savršeno elopement vjenčanje morate napustiti našu zemlju. Hrvatska je prepuna predivnih mjesta i jedna je od najpopularnijih lokacija za tu vrstu vjenčanja u Europi. Osim toga, organizacija elopement vjenčanja u Hrvatskoj znatno je jeftinija nego u drugim europskim zemljama.

elopement-vjencanje-hrvatska

Izvor fotografije: weddings-in-croatia.net

Iako ovaj trend još nije toliko popularan u Europi pa tako ni u Hrvatskoj, čini se da će ga pandemija koronavirusa znatno ubrzati.

Konačno, ako svoj dan iz snova želite provesti opušteni, fokusirani na svoje osjećaje i osobu koju volite, tada je elopement savršen izbor za vas.  😊

Povezani članci

Postani dio V.I.P Princeza kluba

Prijavi se na naš newsletter i jednom tjedno u tvoj će inbox dolaziti koristan sadržaj za organizaciju vjenčanja, koji smo kreirali samo za pretplatnike.

Prijavi se