Kako odabrati fotografa za vjenčanje?

Kako odabrati fotografa za vjenčanje?

Fotografije predstavljaju trajnu uspomenu i čaroban podsjetnik na prekrasne trenutke s vašeg vjenčanja. Ako ste ti i dragi razmišljali o angažiranju prijatelja ili susjeda koji se mrvicu razumije u fotografiranje, razmislite dvaput. Mislimo da nakon napornog rada kojeg ste uložili u organizaciju vjenčanja nema smisla lošim fotografijama pokvariti cjelokupnu sliku vašeg najljepšeg dana u životu, zar ne? Stoga, zavirite u naše savjete i saznajte kako odabrati pravog fotografa za vjenčanje! 🙂

1. korak

Prije nego što se odlučite angažirati profesionalnog fotografa za vjenčanje, savjetujemo da najprije dobro istražite njegov autorski rad. Uglavnom su radovi fotografa izloženi na njihovim web stranica, pa vam sam proces istraživanja ne bi trebao oduzimati previše vremena.

P.S.: Za savjet više možete pitati svoje prijatelje ili rodbinu. Možda će vam baš njihovo iskustvo olakšati cjelokupnu situaciju.

2. korak

Postoje različiti stilovi vjenčanih fotografija, poput klasičnog, reportažnog te umjetničkog. Obratite pažnju na svakog i odaberite onaj koji vam najviše odgovara. Kao što je i za očekivati, svaki stil je drugačiji. Primjerice, kod umjetničkog stila fotografija naglasak je na dobrom osvjetljenju i pozadini, a zbog manipulacije istima, one će izgledati kao iz bajke. U Odnosu na umjetnički stil, reportažni nije sklon manipulacijama i prikazuje fotografiju objektivno, odnosno onakvu kakva jest u stvarnom životu.

3. korak

Nakon odabira odgovarajućeg stila fotografija, kontaktirajte vaš prvi izbor čim-čim prije kako ne bi ostali kratkih rukava. Znate i sami da s pripremama za vjenčanje mladenci počinju čak godinu dana ranije .

4. korak

Kada ste riješili misterij popunjenosti, dogovorite sastanak s fotografom i razradite sve do najsitnijih detalja. Dogovorite lokaciju, trajanje slikanja, količinu vjenčanih fotografija, period kada će one biti isporučene te detalje vezane uz foto albume. Odabranom fotografu svakako napomenite koje su vaše želje. Primjerice, želite li zabilježiti sve dijelove vašeg vjenčanja ili samo prvi ples, crkveno vjenčanje ili rezanje torte. Ne bojte se pitati za savjete ili prijedloge. Ipak su to profesionalci koji znaju svoj posao.

To je to.

Nadamo se da smo pomogle odabrati fotografa za vaše vjenčanje!

Izvor naslovne fotografije: Canva